Skip to main content
  • 25.11.2015.

Pogled u prošlost rejvanja: Retro fotografije scene

Nova knjiga o danima slave američke rave scene, kada je elektronička glazba odjeknula Amerikom i utabala put modernom EDM-u.

Piše: 

 
Fotonovinar, Michael Tullberg, u svoju je knjigu naziva „Dancefloor Thunderstorm: The Land of the Free, Home of the Rave“, inkorporirao fotografije američke rave scene 90-ih i 00-ih. Osim odjeće koja otkriva kako se radi o underground sceni spomenutih razdoblja, zanimljive su i lokacije na kojima su partyji održavani. Tako neke od fotografija prikazuju publiku okupljenu u podnožju planine, dok je ona na drugima okružena zelenilom. Ipak, ono što najviše plijeni pažnju su upravo ekstravagantni pojedinci koji su čitav svoj izgled prilagodili ljubavi prema glazbi.
 
Autor knjige, dugogodišnji glazbeni, modni i reklamni fotograf, dolazi iz LA-a. Tijekom godina, njegove su fotografije objavljivane u nekim od najpopularnijih časopisa i televizijskih showova kao što su Rolling Stone, SPIN, The Tonight Show, Oprah, Ellen, TIME i Newsweek. Na svom blogu navodi kako je Dancefloor Thunderstorm must have rave accessory za sve rejvere starog kova, kao i za nove EDM fanove koji žele naučiti nešto o povijesti tog glazbenog usmjerenja. Upravo je na turneji na kojoj promovira knjigu.
 
Ispod pogledajte neke od fotografija okinutih u vrijeme kada DJ-anje nije bilo globalni fenomen, a knjigu možete naručiti OVDJE.
 

 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk