Skip to main content
  • 26.09.2019.

Pojavila se platforma koja želi zamjeniti Soundcloud

Tvrde kako popunjuju rupe koje su Soundcloud i ostale platforme napravile na štetu glazbenicima.

Piše: 

Nova platforma za dijeljenje i slušanje glazbe za ima jednostavni cilj: "Pružiti svima slobodu". Audius ima kvalitetu od 320kbps, nelimitirano besplatno dijeljenje svojih setova i obećanje kako vaše trake nikada neće biti cenzurirane ili skinute sa platforme.



 

Iz Audiusa govore kako su u stvarnju platforme najviše razmišljali o glazbenicima i činjenici da glazbena industrija godišnje zarađuje 43 billiona dolara dok samo 12 posto zarade ide onima koji glazbeni sadržaj stvaraju. Cilj im je biti alternativa Soundcloudu, oni kojima se artisti okreću kako bi dobili što više do svoga rada i kako bi svoj sadržaj ponuditi direktno svojoj public, sa što manjim utjecajem treće strane.

Planiraju popuniti rupe koje je Soundcloud ostavio tako što će 90 posto zarade ići glazbenicima. Audius neće zapravo biti čvorište sa glazbom samo po sebi, već će biti decentralizirani sustav koji će nezavisno o njemu operirati sa mnogo  čvorišta te stvoriti zaštita od tužbi na autorska prava. Pritužbe na autorska će na taj način ići direktno do onog koji je glazbu stavilo  što znači da se trake i setovi više neće brisati automatski kada do pritužbe dođe nego onaj čija autorska prava jesu će jednostavno moći tražitit dio zarade npr. petominutna traka u setu od sat vremena znači 1/12 zarade.

 

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk