Skip to main content

Pokraden dizajn Deadmau5-ove Cube pozornice!

I tako je tip iza aliasa preminulog miša pokraden još jednom, no ovoga puta na većoj skali… doslovno. 

 
Samo tjedan dana nakon otvorenog prozivanja rap grupe iz New Orleansa koja je koristila elemente copyrightane trake bez dozvole, sada je kopiran pažljivo konstruirani vizualni identitet Cube pozornice.

 
Cube pozornica zamišljena je kao golema kocka s DJ-em u sredini u čiji dizajn i proizvodnju su uloženi milijuni, a loše je reproducirana u Austinu u Texasu na koncertu na kojem je headliner bila Australka Tigerlily. Deadmau5u je pažnja na krađu svrnuta kada mu je jedan od fanova tweetnuo video s kopijom njegova stagea.

 

 
Kako je kasnije izjavio, Tigerlily sama nije imala ništa s kopijom, jer je ideja stigla iz glave Erika Finka iz Harkonene Entertainmenta, bivšeg Krewellinog menađera. Nakon što se dohvatio Erikovih socijalnih kanala nije potrajalo dugo do priznanja, pa se rasprava nastavila dalje.

 

Koliko god strpljivo nekome objašnjavaš još jednom koncept intelektualnog vlasništva uvijek će se naći netko tko te ne voli iz bilo kojeg, samo njemu poznatog, razloga i nepozvano braniti krivu stranu pa se u priču upleo i teksaški DJ NIck Twist, kojem je čini se bilo samo do zavade s legendarnom Twitter silom koja jest Deadmau5.

 

 

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2