Skip to main content
  • 27.04.2009.

Politika mijenja DJ scenu u Brazilu

Loše vijesti stižu iz Brazila za tamošnje DJ-e, promotore i klubove. Senator je predložio uvođenje zakonskih normi oko cjelokupne kulture i ovog biznisa. Prvenstveno tu će DJ-i biti zakinuti jer će svatko tko želi se baviti ovim poslom morati imati licencu. Ona se dobiva nakon profesionalnog treninga i ispita, a odobrava je brazilska vlada.

Piše: 

Samo s tom licencom će moći svirati u klubovima i na partijima. Također svaki party u Brazilu od donošenja toga zakona trebao bi imati 70% domaći line-up. Ova uredba rezultat je lobiranja grupe brazilskih DJ-a, s namjerom da osiguraju profesionalcima u ovoj glazbi siguran posao, da zaštite državu od nelegalnog downloadanja glazbe.

{seyretpic id=275 align=center}

Mnogi vlasnici klubova negoduju jer smatraju da se politika ne bi trebala petljati u glazbu. Brazilski DJ Freddy Vieira za MTV je izjavio da će neki prijedlozi iz ove uredbe donijeti mnogo pozitive u glazbenu industriju, samo ga zabrinjava činjenica da će na partijima moći svirati 30% stranih DJ-a, što je u neku ruku loše, jer ipak domaća publika većinom na partije dolazi zbog stranih gostiju.

{snippet 1}

sea star desk
sonus 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju