Skip to main content
  • carpe diem hvar
  • 13.08.2013.

Porezna zatvara Carpe Diem i Haciendu

Višak od čak 120 tisuća kuna u blagajni tijekom samo jednog radnog  doveo je do toga da su  porezni inspektori zatvorili  popularni hvarski klub Carpe Diem Beach.

Naslovna foto

carpe diem hvar
 
Pečaćenje je, prema napisima nekoliko dnevnih novina i portala, obavljeno sinoć, a čini se kako ista sudba prijeti i vodičkoj Haciendi u čijem su poslovanju također uočene brojne nepravilnosti.
 
Vlasnici  Carpe Diema žalili su se Poreznoj upravi na tu odluku jer tvrde da im blagajna nije radila zbog pada generatora, a ostali su i bez, tvrde, bloka računa ovjerenih u Poreznoj upravi. No, posebna ekipa poreznih inspektora još je jučer otišla iz Splita na Hvar uz policijsku pratnju kako bi zatvorili klub do plaćanja kazne i detaljno pročešljala poslovne knjige. Zanimljivo je da tvrtka Hrenovka d.o.o., preko koje posluje klub, neslužbeno doznajemo, u srpnju 2012. prijavila mjesečni promet od 900 tisuća kuna, dok je njihova fiskalna blagajna u srpnju ove godine zabilježila, navodno, pet milijuna kuna prihoda.
 
Što se tiče kluba Haciende kod Vodica, tamo su otkrili da se na pomoćnom ulazu u klub nisu izdavali računi za ulazak gostiju u klub.  “Na ovom godišnjem odmoru ostao sam iznenađen koliko ljudi želi da sve one koji nelegalno rade maknemo sa hrvatske scene. Znači da su dosad bili neumjereni u tome koliko su potkradali državni proračun, usluge obrazovanja i zdravstva, a  da nisu doprinosili u državni proračun. Takvima konačno treba stati na kraj,” izjavio je za RTL Danas ministar financija Slavko Linić koji uživa veliku potporu javnosti.
 
Izvori: jutarnji.hr
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2