Skip to main content
  • 17.08.2018.

Posljednja zapažanja slunjskog župnika sa Modem festivala

Objavljeno 10. kolovoza – Modem festival na Mrežnici /Primišlje/ približava se kraju.

Piše: 

Još sutra i počet će veliko spremanje. Neki će nastaviti ljetno praznikovanje, a neki se vraćaju kućama. Ova draga djeca svojim načinom života i “konsumiranjem” ovakve glazbe jesu glas koji postaje povremeno krik ljudske nemoći u “dolini suza”.  

13. kolovoza – Slunj su jučer i danas okupirali sudionici festivala Momento-demento na Mrežnici. Festival je jučer završio. Neki su otišli kamperima ili svojim vozilima a dobar dio odlazi javnim prijevozom. U Slunju strpljivo čekaju na dolazak autobusa. Njima je normalno sjesti na pločnik, u park na travu… Svakako traže hladovinu.

Nema nikakvog naguravanja među njima ili galame. Lokalno stanovništvo sa simpatijama prihvaća ove mlade ljude. Izgleda kao da su dio ovog mjesta i kao da su ovdje odrasli. Ipak, način odijevanja, preplanula koža i govor izdvaja ih od mještana. Raznolikost nije prokletstvo nego obogaćenje – reći će neki. Ovoj ćemo dragoj djeci poželjeti sretno putovanje. Neka sanjaju snove i nek dosanjaju san djece vječnosti a to je i Božji san.

Ovako je slunjski župnik opisao dojmove sa prvog dana Modem festivala

Napisao Mile Pecić
Izvor: https://www.slunj-crkva.hr/26019

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2