Skip to main content
  • 3.10.2018.

Potres u Ultri – bivši i sadašnji organizatori u pravnoj bitci oko imena Ultra Europe

Adria MM Produkcija od 2013. godine bila je organizator i promotor Ultra Europe glazbenog festivala.

Piše: 


Produkcijom se tvrtka bavila do 2017., kada im je za vrijeme pripreme Ultre 2017., ugovor bez ranije najave otkazan od strane američkih partnera. Odmah nakon otkazivanja, organizacija Ultre je bespravno dodijeljena tvrtki MPG Live iz Zagreba.

Temeljem podignute tužbe od strane Adria MM, sud u Miamiju je u petak, 22. rujna donio presudu kojom utvrđuje da je Worldwide Entertainment Group, Inc. kriv za nepoštivanje ugovora i narušavanje međunarodne poslovne suradnje. Sud ovom odlukom nije ulazio u pitanje je li Worldwide Entertainment Group posjedovao prava na korištenje žiga (trademarka) “Ultra Europe”  koji je Adria MM Produkcija ugovorom dobila na korištenja, ali je na temelju ostalih točaka optužnice presudio u korist Adria MM Produkcije, te odredio odštetu u korist tužitelja.

Pravna bitka oko festivala Ultra Europe nastavlja se i na sudu u Hrvatskoj. Američka presuda u korist Adria MM Produkcije svoj epilog imat će i kod nas, gdje je Adria MM Produkcija podnjela prijavu protiv tvrtke MPG Live, Joea Bašića i Ivana Gotovca koji su 2017. bespravno preuzeli organizaciju Ultra Europe Festivala za koji ni danas u potpunosti nemaju pravo korištenja žiga (trademarka).

Ova presuda bi mogla u budućnosti uvelike utjecati na daljnje organizacijske aspekte Ultre. Naime, kako je ime korišteno u više aspekata promotivnih kampanja i marketinškog komuniciranja, kako na razini organizatora, ali i sponzora Ultre, za očekivati je kako će ovom presudom biti uvelike uzdrmani temelji same organizacije.

Sudsku presudu u Miamiju donijela je deveteročlana porota, a tužitelja, Adria MM Produkciju zastupao  je američki odvjetnik Yano Rubinstein iz Rubinstein Law, dok su optužene Worldwide Entertainment Group zastupali odvjetnici Peter Valori i Russell Landry iz Damian and Valori.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2