Skip to main content
  • atmosfera
  • 29.05.2012.

Povećan broj otkazanih UK festivala

Zaključili Britanci da je im je ipak ljepše na našoj obali i da naše tržište za razliku od njihovog nije toliko zasićeno festivalima, a nije uopće upitno da su financije također bile presudne.

Piše: 

Naslovna foto

atmosfera

Razloga svakako ima, u neke od njih spadaju Olimpijske igre, Euro 2012, ali i nezaobilazna recesija.

Kad je najveći britanski glazbeni festival Glastonbury odlučio pauzirati ovu godinu, kako je tek manjim festivalima u UK-u. Samo ovog mjeseca su u Velikoj Britaniji otkazana tri festivala; Cloud 9 festival u Cheshireu, All The Young and Golden Down u Winchesteru, s headlinerima Four Tetom i Roots Manuvom i ranije ovog mjeseca Rough Beats festival u Yorkshiru.

Organizatori tvrde da su uvjeti i financijski pritisci u Velikoj Britaniji postali neizdrživi za manje, neovisne festivale, a loša prodaja ulaznica u pretprodaji nije pridonijela održivosti festivala.

{youtube}-mrTsMRGpw4{/youtube}

Prema izvještaju predstavljenom na summitu u Velikoj Britaniji prikazan je uvjerljiv argument da su festivali na tržištu dosegli točku zasićenja, a cijene ulaznica za festivale koje daleko odskaču od indeksa potrošačkih cijena i ovoga ljeta ne pridonose boljoj reputaciji.

Ove godine su također otkazani festivali: Sonicsphere UK, The Big Chill, GoGo Festival, LadyRock Festival, Pride House, Trowbridge Festival, Kelvedon Free Music Festival, Harvest at Jimmy's, & Titanic Lockdown, a iznimke su još uvijek Bestival, Camp Bestival, Reading and Leeds, V Festival i Rockness.

Ako su Britanci već čuli i vidjeli sve što ih je zanimalo, naša obala im još uvijek predstavlja izazov i nudi puno više od isključivo glazbenog užitka.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk