Skip to main content
  • Jimpster
  • 23.04.2013.

Povratak Jimpstera

Nakon dugih sedam godina novim se albumom vraća britanski producent Jamie Odell poznatiji kao Jimpster.

Naslovna foto

Jimpster

Novi album naziva „Porchlight and Rockingchairs“ Jimpsteru je sedmi album, prvi koji se pojavljuje nakon „Amour“ iz 2006. godine te izlazi na Jimpsterovom labelu Freerange Records.

Prema riječima Jimpstera, sam album je inspiriran brojnim satima čekanja provedenima između dva leta i osjećajem mamurluka. Navedeni izvori inspiracije motivirali su Jimpstera da stvori album  dovoljno emotivan i groovy da vas ponese, ali s još uvijek dovoljnom dozom topline i soula za uzvišenost duha  u stanju umorne usamljenosti. Tako dvanaest traka donosi pretežito deep house, svaku od njih resi bogata melodija, a čini se kako se Jimpster odvažio i na uključivanje pravih akustičnih gitara, te su vrhunski isproducirane što ne čudi poznajemo li bogatu Jimpsterovu prošlost.

Sam album izlazi  službeno 20. svibnja, dan prije se u Londonu održava party povodom  izlaska albuma s nekoliko tajnih gostiju, a mi možemo čuti što nam je Jimpster pripremio već krajem svibnja na proljetnome Lighthouse festivalu u Poreču.

Popis stvari na albumu:

1. Jasmine Dragon
2. Dance Of The Pharoes
3. Hold My Hand
4. Brought To Bare ft. Jonatan Bäckelie
5. High Wire
6. Rollergirl
7. Wanting You
8. Porchlight and Rockingchairs
9. Cracks In The Pavement
10. Towards The Seer
11. The Glowing Embers
12. These Times ft. Jinadu (LP Version)

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2