Skip to main content
  • 12.11.2008.

Poznati svi gosti za predstojeći Illectricity u Zagrebu

Poznati su svi DJ gosti za četvrto izdanje Illectric Funk festivala koji se ove godine zove Illectricity . Udruga Confusion se nada da ćete i ove godine svojom ljubavlju prema dobroj glazbi i plesu prožeti hladne zagrebačke noći. Festival počinje 28. studenoga i traje do 6. prosinca. Bit će spoj plesa, glazbe i vizualne umjetnosti. S najvećim ponosnom predstavljamo vam prvu damu BBC Radio 1 postaje, fantastičnu Mary Anne Hobbs.

Piše: 

Osim što su jednoglasno izglasani za najljepše izvođače ovogodisnjeg Illectricityja, berlinski bass heavy trio Jahcoozi može se podičiti i činjenicom da je omiljeni izvođač najljepšeg svjetskog para. Producent koji je svoj stil gradio zadnjih osam godina, Scott Monteith aka Deadbeat dodao je svojoj kaleidoskopicnoj sintezi housea, techna, digitalnog dancehalla i dubokog duba novi ton od kako se preselio u Berlin.

U sklopu predstavljanja netom izašlog albuma Supercontinental, CLP aka Chris de Luca i Phon.O spremni su svojim nekonvencionalnim setovima punim intergalaktičnog hip hopa, ghetto beatova, seksi IDM-a i prljavog techna demolirati hrvatsku publiku. Pratiti karijeru Toma Withersa doista je zahtjevan posao s obzirom da je davno prije no što su prvi taktovi drum'n'bassa i hardcorea pronašli put do željnih slušatelja, svoj glazbeni izričaj započeo kao Tommy Stupid, frontmen legendarnog skate punk benda The Stupids.

Festival glazbe i vizualne umjetnosti – Illectricity Zagreb

Ovaj najmlađi ninja za svoje oružje bira Serato i kovčeg najrazličitijih poslastica poslaganih isključivo za izazivanje kolektivne euforije na plesnom podiju, a kako je poznat kao obožavatelj svake vrste bassa, Boom Monk Ben ne preza ni od kojeg žanra u ostvarivanju spomenutog cilja. Ne brinite, Rustie je stariji nego što izgleda! Ovaj glasgovški dečko petlja sa elektroničkim beatovima od 2002., kada je nabavio svoj prvi Fruity Loops i uhvatio se DJ-anja.

Illectricity predstavlja Nucommers Night

Teutonski veleum produkcije Mathis Mootz, koji se krije iza imena grčke božice iscjeljivanja Panacee, razvio je svoj podmukli bučni glazbeni izraz karakterističan po miješanju hardkora, drum’n’bassa i industriala u najeksplozivniji digitalni Molotovljev koktel. Ono što je za moderne obožavatelje downtempa, 2stepa, dubstepa i sličnih pravaca elektronike famozni Burial, prije nekoliko godina bili su Various Production. Dvojac od kojeg je William Bevan naučio skrivati identitet ko doktor Dabić, svojom jedinstvenom fuzijom elektronskih beatova, akustičnih i elektronskih instrumenata, te soulful vokala, u kombinaciji brit-folka, dubstepa, trip-hopa i avant popa zauvijek će vam se urezati u pamćenje.

{snippet 1}

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk