Skip to main content
  • david guetta
  • 27.07.2013.

Predobro da bi bilo istinito

Prije nekoliko dana na irskom je glazbenom portalu, wunderground, osvanuo lažan članak o Davidu Guetti, ali sudeći po reakcijama, brojni su nasjeli.

Naslovna foto

David Guetta
 
Isti članak prenio je i portal coco. fm, a prenosimo ga i mi u cijelosti.
 
“Na nedavnome nastupu u Parizu pop zvijezda, David Guetta, bio je prisiljen napustiti pozornicu posramljen jer je pritisnuo play na krivu traku. Umjesto Guettinih pop-house hitova, obožavatelji su bili počašćeni glazbom s Guettina CD-a za samopomoć kojim se želi riješiti chorophobije – iracionalnog straha od plesanja.
Guetta je na svome Twiteru objavio sljedeće: “Svim mojim fanovima, uistinu mi je žao što ste doznali kako sve snimam unaprijed i ne sviram uživo.” EDM zvijezda tvrdi kako je fobija počela u djetinjstvu zbog plesne nesreće koja je nakraju prouzrokovala i mokrenje u krevetu.”
 
“Imajte razumijevanja kako to nije zbog nedostatka talenta ili lijenosti već zbog moje fobije zbog koje sam potražio i profesionalnu pomoć.” Guetta je nastavio kako obično ni ne gleda u gomilu već “prtlja po mikseti, a kada moram pogledati u gomilu, sklopim oči kao da uživam ili pustim svoje zlatne kovrče da mi padnu na oči kako ne bih vidio ljude dok plešu.”
“Ironično, kako nitko nije plesao, ovo bi bio jedan od nastupa u kojima bih uistinu uživao.”
 
Kako nitko nije posumnjao u vjerodostojnost, nama zaista nije jasno jer je jednostavno predobro da bi bilo istinito, ali kad ljudi mrze, onda mrze bez provjeravanja. Ranije spomenuti portal coco.fm, inače house radio postaja, bitan je u cijeloj priči jer se tamo oglasio i poprilično uzrujan velikan housea,  Frankie Knuckles, čiji komentar pročitajte u nastavku:
 
frankie knuckles
 
“Uložio sam više od 40 godina u vještinu DJ-anja. Svaki put kad idem na pozornicu, imam nezamislivu tremu, ali nikad joj se ne prepustim do te mjere da bih varao publiku. Svjesno se trudim da dam sve od sebe. Ponekad sam odličan, ponekad ne, ali barem sam pokušao i tako sam stekao poštovanje slušatelja  kolega.
 
Ne mislim da je odvratno koliko je on plaćen, ali je odvratno da su vlasnici klubova i promotori spremni dati tolike novce za nekog tko nema dara za taj posao. I što je još žalosnije, on se svima njima smije u facu. David Guetta ima pratitelje i obožavatelje. Laž koju on orezentira na svakome nastupu dokaz je što on o njima misli. U svim svojim godinama  nikada nisam obmanuo svoju publiku niti ih omalovažio. Vraški se oznojim tijekom svakog svog seta, volim biti blizu svoje publike jer tada vide koliko se naradim samo kako bih ih zabavio. Nije svaki set savršen, ali nije ni u životu sve savršeno. Barem sam pokušao. I ja bih mogao unaprijed snimiti svoje setove i glumiti da miksam, ali znao bih da je  lažno. I to bi znali svi oko mene, a i ja bih morao s time živjeti.
 
Ja nisam on, ali ne mogu zamisliti da on ima imalo savjesti. On je pop zvijezda u rangu Milli Vanilli. Ako ništa drugo, na kraju života znat ću da nikad nisam bio lažnjak ili šarlatan.”
 
Ovaj trenutak iskrenosti Frankieja Knucklesa ponukao je i brojne druge DJ-e da se oglase, a ukoliko se uputite na coco.fm, tamo možete pročitati preko 800 komentara.
soul gravity desktop
sea star mobile
Vezani članci
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju