Skip to main content
  • 28.10.2011.

Predstavljamo: Airdrop Records

Kad se Airdrop osnovao u 2006.-oj moto izdavačke kuće bio je jasan: izdavanje muzike koja budi osjetila i od koje vam se pleše, kvalitetno producirane od strane vrhunskih audio-video umjetnika.

Piše: 

Naslovna foto

Airdrop Records


Airdrop ‘vodi’ nove talente kroz sazrijevnje i pomaže onim uspješnima svugdje u svijetu. Premošćujuci skoro uvijek velike razlike između sjevernog i juznog američkog kontinenta, Airdrop radi na takvim izdanjima na kojima se umjetinici iz Argentine i SAD-a nađu na ‘istoj valnoj dužini.’
{youtube}_QeNfX5TlCI{/youtube}

Sa velikom ljubavi i poštovanjem prema izdanjima na vinilu, a obogačujući moderne načine digitalne distribucije i nove tehnologije, ‘ubojiti’ plan je bio učestalo izdanje novog zvuka, ostavljajući obične smrtnike svjetskih dance ‘kvartova’ moleći za još. Osnivači, porijeklom iz Francuske, a koji su sada bazirani u Buenos Airesu i New York-u, vrlo su ‘osjetljivi’ na nove internacionalne ‘pokrete’, željni povezati ‘niti’ neograničene scene koja se zove elektronička glazba.
{youtube}Cx2WcshvQnA{/youtube}

Uspostavljajući veze sa umjetnicima iz cijelog svijeta, Airdrop uspjeva ‘uhvatiti’ globalne snove, i unijeti dah života u budne ulice, zahvaljujući njihovom ultra-nadarenom i inventivnom timu lokalnih i internacionalnih umjetnika, koji su puni novih ritmova i ideja. Airdrop se ne može kategorizirati – oni izdaju fuse houe, techno, disco, ambient, i još mnogo žanrova koji se svi stope u jedan, holistički, kojem je cilj ujedinjenje a ne razdvajanje.
{youtube}cOyL5IQ6Y9Q{/youtube}

Sa unikatnim projektima izdanim svaki drugi tjedan, Airdrop se također fokusira na vrlo specifične regije sa njihovim ‘Extraction Compilation’ serijom koja se posebno fokusira na lokalnu scenu, stavljajući u prvo mjesto nove i nadolazeće talente.

Lica iz izdavačke kuće Airdrop su 2009. svirali po uvaženim i renomiranim WMC, DEMF i Streetparade u Zurich-u. Godinu je također obilježilo prvo 12” izdanje (30 cm) za Greener Records, odlični dub-techno zvuk, za kuću Rosario koju je utemeljio Andres Zacco, a producirao Airdrop.
{youtube}D7SV5q5OEqA{/youtube}

S vrlo mnogo svježih i nadolazećih projekata, uključujući i izdanja Aux-Rec-a samo na vinilu, hip-hop i indie izdanja, 2010 je bila godina uspješnica za Airdrop Records.
{youtube}kX5GpZ1o-sQ{/youtube}

Label Artists
Acampante
Alland Byallo
Andres Zacco
Brandub
Cape
Clip
Constar
Crazy Larry
Daniel Jaramillo
Death on the Balcony
Dilo
Diminutos
Dirty Room
Elon
Fase Miusic Sender
Franco Cinelli, Funzion
Fritz & Lang
Fritz & Lang, Feadz
Fritz & Lang, Maya Jane Coles
J.Phlip
Leonel Castillo
Lunatik
Marcel Wave
Martin Eyerer & Bjan
McFly
Minimaril
Monoblock
Nicolas Jaar
No Hay Pitch
Pat Fontes
Peter Pan Project
Punisher (Detroit)
Restart & Stone, Viesse
Restart, Stone
Soul Clap
Soul Clap , Crazy Larry
Stefny
Tanner Ross, Sergio Santos
Telexx
Viesse

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2