Skip to main content
  • 24.01.2021.

Pregled tjedna – Top 10 blic vijesti iz svijeta

Donosimo kratak pregled vijesti iz svijeta koje su obilježile tjedan: nova glazba, oprema, miksevi, singlovi, izložbe, livestreamovi, audiovizualne instalacije; scena je izgubila pionira house zvuka.

Piše: 


1. Preminuo je londonski pionir house glazbe Phil Asher od posljedica srčanog udara u 50. godini života. Proveo je 30 godina na sceni kao DJ koji je vrtio soul, jazz, disco, breakbeat.

2. Jeff Mills objavio novi album "Think Again" pod aliasom Millsart

3. Bandcamp je proširio usluge na tiskanje vinyla

4. PLAYdifferently je objavio četverokanalni mikser Model 1

Osmislio ga je inžener zvuka Andy Rigby-Jones koji je radio i na razvoju Xone mixera. Model 1 je rađen po naputcima Richie Hawtina pa se on potpisuje kao jedan od dizajnera

5. Albanski Unum festival o kojem smo pisali prošli tjedan objavio je line up. Festival je potvrdio održavanje uz korištenje brzih testova na koronu. Od 3. do 7. lipnja na obali (sjever Albanije), u goste stižu Ricardo Villalobos, Seth Troxler, Priku, tINI, Sonja Moonear, Dyed Soundorom, Praslea, Raresh i Traumer.

6. David Guetta nastavlja United At Home serijal stremova. Nakon Miamia, New Yorka, pa Novogodišnjeg streama iz pariškog Louvrea, iduća destinacija je Dubai.


Foto: John Parra—Getty Images for The Media Nanny

7. Brian Engo i Roger Eno premijerno su u petak izveli novu audiovizualnu instalaciju u Los Angelesu.

Ova instalacija pruža prijeko potreban predah tijekom izazovnih vremena pandemije. Prošle godine Brian Eno i njegov brat Roger surađivali su na svom prvom zajedničkom albumu, Mixing Colors. Ambijentalna snimka nadahnula je niz kratkih filmova i ubrzo pronašla kako Eno potiče filmaše iz cijelog svijeta da predaju svoje vizualne priloge. Sada su svi filmovi (više od 100 kratkih filmova, uparenih s gotovo 1800 prijava) dostupni za gledanje u sklopu imerzivne instalacije u centru Los Angelesa pod nazivom “A Quiet Scene.”

A Quiet Scene Art Installation – 72-hour Livestream

8. Amelie Lens snimila je Essential Mix

 

9. Black Coffee i Diplo surađuju na singlu Never Gonna Forget (feat. Elderbrook)

10. Londonski psihodelični AV genij Weirdcore (suradnik Aphex Twina) stvorio je novu audio-vizualnu futurističku izložbu nazvanu Orient Flux s temom svemirske luke u Pekingu koja je dizajnirana za putovanja kroz vrijeme i prostor.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2