Skip to main content
  • 4.11.2008.

Preminuo Didier Sinclair, pionir techno scene u Francuskoj

Francuski DJ i producent, Didier Sinclair preminuo je u 43. godini života. Radi se o jednom od pionira francuske techno i house scene. Hrvatska publika mogla ga je slušati 2005.g. kada je gostovao u vodičkoj Haciendi. Rado je bio viđen gost na partijima diljem zemlje a mogli smo ga slušati i putem francuskog Radia FG gdje je ujedno i obnašao funkciju umjetničkog direktora.

Piše: 

Njegov agent priopćio je da je smrt nastupila u četvrtak, 30. listopada nakon kratke i teške bolesti. Karijeru je započeo kao mladić na NRJ Radiu 1982.g. a prve veće rezultate postigao je singlom „Groove2me“ iz 1999.g. Godinu danan kasnije „Lovely Flight“ je postala svjetski hit, a Sinclair je dobio angažmane po mnogim svjetskim klubovima.

U travnju 2008.g. je izbacio album „Do You Speak?“ i krenuo na turneju, koja je prekinuta krajem ljeta 2008.g., zbog zdravstvenih problema. Na web stranici je stajalo pojašnjenje da će se na scenu vratiti u proljeće 2009.g.  Klubska scena izražava sućut obitelji preminuloga kao i čitavoj ekipi Radia FG kojima je ovaj glazbenik donio mnogo zadovoljstva i radosti.

{snippet 1}

sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2