Skip to main content
  • alt
  • 28.04.2014.

Preminuo DJ Rashad

DJ Rashad, jedan od velikana čikaške  footwork scene kojega su obožavali i publika i DJ-evi diljem svijeta, pronađen je u subotu mrtav  u stanu jednog od svojih prijatelja u Chicagu.

 
Novine Chicago Tribune pišu da je prema prvim nalazima policijske istrage DJ Rashad preminuo od prevelike doze narkotika. Naime, pored njegovog tijela pronađena je određena količina droga  kao i pribor za njeno korištenje. Pravim imenom Rashad Harden, DJ Rashad imao je tek 35 godina, a posljednji mu je album “Double Cup” bio na 8. mjestu liste najboljih plesnih albuma po Rolling Stoneu, a našao se i među 30 najboljih albuma 2013. godine po Pitchforku i The Guardianu.
{youtube}nRSmK5Ou7vE{/youtube}
 
Predvodnik jukestep /footwork glabenog pravca, koji se proširio iz Chicaga i zarazio ljubitelje plesa i DJ-evem širom planeta, DJ Rashad bio je poznat po svojoj hrabrosti u produkciji koju je izražavao stvarajući frenetične i hipnotične ritmove s jedinstvenim načinom rezanja sampleova i R’n’B vokala. Posthumno će izaći njegov novi EP “We On 1” 28. ovoga mjeseca na labelu Southern Belle Rec.
 
pvd desk
pvd mobi
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
fscope umek
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.