Skip to main content
  • pete namlook
  • 16.11.2012.

Preminuo Pete Namlook

Još jedna tužna vijest zadesila je svijet elektronske glazbe nakon što nas je napustio Martin Dawson aka King Rock, s ovog svijeta je otišao još jedan veliki producent.

Naslovna foto

pete namlook

Cijenjeni njemački glazbenik većinom ambientalne glazbe, pionir i veteran Pete Namlook, pravim imenom Peter Kuhlmann preminuo je prošlog tjedna u 51. godini života iz dosad još uvijek nepoznatih razloga, a o njegovoj smrti javnost je obavijestila njegova kćer Fabia.
{youtube}yR0Hju7VlmE{/youtube}

Namlook je u svom produktivnom životu izdao više 130 albuma s naglaskom na `90., te surađivao s brojnim glazbenicima poput Richie Hawtina, Uwe Schmidt (Atom Hart), Biosphere i Move D., Pascal FEOS-om. Bio je vlasnik labela FAX +49-69/450464 poznatijeg kao Fax koji je izdao više od 100 CD, izdanja, i vinila u prvim godinama svoje produkcije.
{youtube}gTNwpgI3pos{/youtube}

Autor je jednog od najpoznatijih singlova "True Colours" po kojem ćemo ga uvijek pamtiti, a njegova glazbeno naslijeđe ostavilo je neizbrisivi trag u razvoju elektronske glazbe. Prema neslužbenim informacijama Namlook je preminuo mirno. Izražavamo žaljenje njegovoj obitelji i bližnjima.

brejcha 1
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
brejcha 1
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
brejcha 2