Skip to main content
  • 25.05.2007.

Priče o namještaljkama bacile sjenu mostarsku DJ-jadu

Kao što znate, u organizaciji T.C. Biosphera i cluba Oxygen 20. travnja počelo je prvo internacionalno natjecanje DJa u BiH pod nazivom “DJ-Jada od Mostara Grada”. U nastupima koji su se u proteklih mjesec dana održavali svakog petka i subote svoj talent prezentiralo je četrdesetak DJ-eva iz Bosne i Hrvatske..

Piše: 

Uz natjecateljski dio još su u revijalnom dijelu programa nastupili DJ Victoria Rebeka iz Ljubljane, Kingston Sound System iz Zagreba i DJ Dr Marraese iz Londona. Definitvno najbolji party van natjecateljskog dijela dogodio se prošlu subotu kada su nastupili ekipa s Radia Push FM iz Londona koje su predvodili DR Marraese, DJ Trevor koji je imao i odličan MC nastup te DJ Amir, svi iz Londona. Odlična atmosfera i glazba u prepunom Oxygenu do kraja partija probudila je nadu u oživljavanje klubske scene u Gradu na Neretvi i cijeloj BiH.

Polufinale
Polufinalno večer “dj-jade” će se održati 25. svibnja uz učešće 10 polufinalista koje je odabrala publika tokom čitavog trajanja takmičenja, a veliko finale je zakazano za subotu 26. svibnja kada će uz finaliste nastupiti i “Roots In Session Sounds” iz Ljubljane. Večeras će u prvoj polufinalnoj večeri nastupiti: Haris iz Sarajeva, Andy, Megahertz, Taurus Gemini, Gianni Motta, Groovy i Spin iz Mostara te Mayra iz Tuzle. Već u petak će se dogoditi i druga polufinalna večer na kojoj će nastupiti: Danijel iz Sl. Broda, Vanja S Cream iz Sarajeva, Borg iz Tuzle, Speed & DJ Zied iz Dubrovnika, Ady Resacovich iz Zenice, Ognjen iz Banja Luke, Tibor i Branko iz Banja Luka te Venom iz Zagreba. DJ-evi na polufinalnim večerima nastupaju po pola sata i biraju se po tri najbolja, tako da u finale ulazi šest DJ-eva.
Subota je rezervirana za finale kada će pored finalista koje ćemo znati tek u subotu u revijalnom dijelu programa nastupiti “Roots In Session Sounds” iz Ljubljane.

Autohtoni balkanski mentalitet
Eh sad, kako bi ostali pri svom “autohtonom balkanskom mentalitetu”, kao i sve drugo, i ovo natjecanje nije moglo ostati imuno na priče o namještaljkama. Tako je u našu redakciju već početkom natjecanja stigla informacija kako je već poznat DJ koji će dobiti glavnu nagradu. Obzirom da je takve informacije gotovo nemoguće provjeriti, identitet osobe koja bi prema ovom navodu trebala dobiti glavnu nagradu nećemo otkriti. Samo ćemo reći da se, prema informaciji koju smo dobili od anonimnog izvora, radi o jednom mladom DJ-u iz Mostara. Kako je riječ o jednom od prvih natjecanja ovog tipa koja su uspila okupiti ovoliki broj DJ-eva iz naše zemlje i iz cijele regije te privukla i veliki broj posjetitelja, kontaktriali smo čovjeka koji je jedan od idejnih pokretača ovog projekta, Unkasa Kupusovića, direktora za marketing i komunikacije u T.C. Biosphere u sklopu kojeg se i nalazi klub Oxygen.
“Ma to su čiste izmišlotine. Takve sulude insinuacije u jednom ozbiljnom poslu kao što je ovaj naš su očekivane i uobičajene na ovim našim prostorima i uopće se ne želim previše upuštati u raspravu o njima. To su izmišljotine onih koji su ispali u dosadašnjem dijelu natjecanja, a točno znam i tko ih je prvi pokrenuo. Samo ću reći ono što svi normalni ljudi i znaju: Oni koji ne znaju gubiti nikad neće znati ni pobijediti! Garantiram da je natjecanje regularno i da nikakvog namještanja nema. Ovim putem pozivam natjecatelje da izaberu svog predstavnika koji može biti prisutan prilikom prebrojavanja glasova uz kojeg će još biti i jedan predstavnik publike”, kazao je u izjavi za naš list Unkas Kupusović, a nama samo ostaje da čekamo finalnu večer kako bi se uvjerili u istinitost ovih ružnih priča koje kruže gradom.
 

Anterfile:

Način glasanja:

– Publika glasa putem glasačkih listića (ulaznica)
– jedan od sudionika natjecanja je prisutan prilikom prebrojavanja glasačkih listića, a žiri na osnovu broja glasova daje ocjene od 1 do 8
– žiri također glasa, ocjenjuje sa ocjenama od 1 do 8
– prilikom odabira pobjednika u obzir se uzima 50% glasova publike i 50% glasova žirija
– ukoliko dođe do izjednačenja bodova, žiri odlučuje o pobjedniku

Žiri će sačinjavati slijedeći članovi:
1.    Gosp. Unkas Kupusović, predsjednik žirija
2.    Gosp. Viktor Marina, Dnevni list
3.    Gosp. Edin Špago, Red Bull
4.    Nedim Æišić, grupa Vuneni
5.    Predstavnik publike

Nagrade za pobjednike Dj-jade su slijedeće:
Nagrada za 1.mjesto: Osmodnevni boravak u Tunisu ( polupansion za jednu osobu)  + 500 KM

Nagrada za 2.mjesto: Osmodnevni boravak u Tunisu (polupansion za jednu osobu) + 200 KM

Nagrada za 3.mjesto: 300 KM

Nagrada za „DJ Nada“ ( najmladjeg ucesnika): 200 KM

Nagrada za „Najatraktivniji nastup“: 200 KM

Napisao: Viktor Marina

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2