Skip to main content
  • 30.03.2023.

Prijavi se za DJ natjecanje i osvoji nastup u Las Vegasu

Natjecanje se održava u tri faze, a kandidati moraju objaviti svoj miks na Mixcloudu i osvojiti najveći broj lajkova, komentara te slušanja

Piše: 


Prvih 20 ulazi u drugi krug u kojem će se izabrati njih troje, koji će nastupiti na LMF festivalu od 15. – 17.lipnja na Jarunu.

Zagrebački LMF festival i ove godine organizira natjecanje za mlade nade elektroničke scene. Lani je pobijedio student hrvatskog jezika, Talijan Simon Emme, koji se tada prvi put predstavio hrvatskoj publici nastupivši na glavnom stageu LMF festivala na Jarunu. Također, kao najbolji među trojicom finalista osvojio je i stipendiju u vrijednosti od 15.000 eura.

– Znam da zvuči kao klišej, ali bilo je spektakularno. Kada sam izašao na glavni stage imao sam tremu, no kada sam vidio toliko ljudi kako plešu ispred mene, shvatio sam da mi se san ostvario. Jedva čekam vratiti se ponovno – kaže Simon.

Talentirani Talijan u Zagrebu se provodio s bakom i djedom jer upravo su oni, a najviše baka, najveći obožavatelji. Često s njim idu na partije i snimaju videa za društvene mreže.

– Oni žive u Zagrebu i znao sam da neće propustiti moj nastup na LMF festivalu. Često me pitaju kada ću ih voditi na druge festivale pa pretpostavljam da im se svidjelo – ističe DJ.

Majka mu je Hrvatica pa je hrvatski učio od djetinjstva, a ljetne praznike provodio je u Zagrebu. Nakon završetka srednje škole u Italiji odlučio je studirati engleski i hrvatski jezik kako bi ih savršeno naučio. Da će biti DJ znao je još kao dječak – isprva je obožavao Eminema, Cyprus Hill, no zbog Dafta Punka zavolio je elektroničku glazbu.

– Vrhunski DJ ne radi samo kada nastupa. Puno bitnije je napraviti pripremu. Ako se možeš nositi s otkazanim letovima, izgubljenim stickovima i prolivenim pićima po mikseti, onda posao nije tako stresan – kaže Emme.

Zbog lanjskog uspjeha DJ natjecanja – čak 85 prijava iz 40 gradova i 15 država Europe, te s 85 sati šarolikih mixeva, koje je popratilo 25.000 streamova na Mixcloudu s više od 500 repostova, potraga za mladom nadom se nastavlja.

Pobjednik osvaja spektakularnu nagradu – nastup na lasvegaškom izdanju LMF-a. Detalje prijave potražite na službenim stranicama www.lmffestival.com i društvenim mrežama.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2