Skip to main content
  • 18.01.2008.

Prijavite se na DJ Akademiju 2008

Radio Deejay već četvrtu godinu za redom organizira nastavu i upise u prvu hrvatsku školu za dj-e, Dj Akademiju. Nastava starta u ožujku 2008. godine u Zagrebu. U dosadašnje 4 generacije upisalo se više od  200 polaznika. Akademiju podržavaju Hrvatska glazbena Unija, te brojni sponzori.

Piše: 

 
Svaki polaznik osim mogučnošću prisustvovanja nastavi, mixanju na profesionalnoj opremi i kontaktu sa predavačima dobiva i multimedijalni cd, majicu, DVD prijašnjih generacija, cd kompilaciju itd. Prijave, upisi i info osim na službenom webu www.deejay.hr , vrše se i svakoga petka 13-17 sati u  IMPORTANE CENTRU u Zagrebu gdje je postavljen dj pult i oprema za sve zainteresirane. Polaznici imaju na raspolaganju veliku medijsku podršku jer iza Akademije stoji RADIO DEEJAY i nedavno pokrenuta prva domaća internetska televizija DEEJAY TV te izdavačka kuća u sklopu koje  mogu promovirati svoju glazbenu produkciju putem CD kompilacija.
 
Akademija je zamišljena kao edukacija i upućivanje u glazbu svih koje interesira takav vid komunikacije u današnjoj tehnološkoj civilizaciji. To je samo odskočna daska za mnoge koji se žele približiti dj kulturi. Sve koji završe Akademiju, ne smatramo odmah vrhunskim dj-ima, ali zato i dalje onima naboljima pomažemo ukoliko to žele u daljnjem napretku kroz program i djelovanje Radija Deejay. Krovna glazbena institucija, Hrvatska glazbena unija, daje strukovno pokroviteljstvo Akademiji što je od velike važnosti za napredak cijelog projekta. Po završetku Akademije svi polaznici s dobivenom diplomom mogu se učlaniti u HGU, kao pridruženi članovi, do ispunjavanja uvjeta za redovno članstvo. Prepoznavši značaj Akademije, Exportdravo – Technics i Panasonic Hrvatska , poduprli su projekt donacijama vrhunskog tehnološkog instrumentarija koji omogućava polaznicima najsuvremeniju naobrazbu.
 
Predavači u Zagrebu :
Igor Grgić (DJ Toxic)
Matija Lovrec (HRT)
Josip Æurković (DJ Jay-c, Otvoreni radio, Spacetime)
Ivan Pavlinić (DJ Hot J, DJ time – Radio Martin)
Damir Ludvig (Astralis, Versus)
Goran Vlajić – Go Cut (Astralis, Versus)
Siniša Kovačić (HRT)
DJ Oli Dobolli
DJ Chill
 

 
NASTAVNI PLAN I PROGRAM

U nekoliko metodičkih jedinica objedinjeno je teorijsko i praktično znanje. Metodom obrazovnog interaktivnog procesa polaznicima je osigurano:

• Povijest urbane i vinilske glazbe
• Pojam suvremenog glazbenog izričaja; razlikovanje inozemnog i tuzemnog glazbenog urbanog izričaja, nastupanje DJ-eva u svijetu i kod nas
• Izbor glazbe ovisno o mjestu i vremenu sviranja
• Komunikacija s publikom kroz glazbu
• Nastup u medijima (radio, TV, novine)
• Droge i njihove štetne učinkovitosti
• Glazba kao lijek – utjecaj glazbe na psihološki profil

Praktični dio nastave zauzima većinu nastavnog plana. Polaznicima omogućava da usvoje:
• osnovna i vrste opreme za DJ-e (spajanje i odabir opreme, održavanje)
• osnove mixanja na cd playerima
• osnove mixanja na gramofonima
 

 
KONTAKT:
Mob: 091 5190 675
         095 2010 334
web:   www.deejay.hr
Email: info@radiodeejay.hr

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2