Skip to main content
  • 29.01.2019.

Prijeti zatvaranje klubu MMA – srcu minhenske Techno scene

MMA ili Mixed Munich Arts, klub za elektroničku glazbu u središtu glavnog grada Bavarske nalazi se u velikim problemima i prijeti mu zatvaranje.

Piše: 


Prema informacijama koje je danas objavio Electronic Beats klub će se zatvoriti u travnju, te pozivaju širu glazbenu industriju da pomogne u borbi protiv odluke o ukidanju licence.

Prema priopćenju koje je objavljeno na službenoj FB stranici, klubu koji je otvoren prije pet godina, gradsko komunalno poduzeće koje je u vlasništu zgrade povuklo je dozvolu za rad. Kao posljedica toga MMA bi trebao zatvoriti sredinom travnja ove godine.

MMA sada poziva širu glazbenu industriju – uključujući izvođače, kolege klubove i obožavatelje – da pomognu u borbi protiv poništenja odluke širenjem svojih ciljeva i prikupljanjem podrške od strane lokalne minhenske zajednice. Klub poziva pristaše da prošire riječ o predstojećem zatvaranju koristeći #SaveMMA hashtag.

Smješten u ogromnoj elektrani iz 1930-ih koja je pokretala sjedište NSDAP-a tijekom nacističke ere, klub se etablirao kao “međunarodni umjetnički prostor koji slavi jednakost i kulturu iz cijelog svijeta. Bez proklamiranja nacističke povijesti, mjesto je postalo umjetnički znak protiv nacionalizma, rasizma, homofobije i mržnje bilo koje vrste ”, navodi se u priopćenju za tisak.

Tijekom svojih pet godina djelovanja, MMA je ugostio neke od najvećih DJ-a na svijetu, uključujući Helenu Hauff, Ninu Kraviz, Dixona, Ben Klocka i Robert Hooda, privlačeći značajnu međunarodnu publiku u tom procesu. Klub je svakako podupirao i lokalne umjetnike sa minhenske techno scene.

Peticiju možete potpisati ovdje.

Podržite MMA baš kao što smo svi skupa to učinili u peticiji za spas londonskog fabrica.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2