Skip to main content
  • 30.05.2017.

Primjer maila kojim se kupuju DJ Mag Top 100 DJs glasovi!

Je li ovo što slijedi primjer otvorene korupcije ili pak namjerni pokušaj diskreditiranja i ovako poljuljanog kredibiliteta ljestvice?


Je li zaista kupovanje i prodavanje slave došlo tako daleko da se čak ni ne pokušava sakriti više u javnoj pljusci fanovima ili se pak radi samo o tome da je sasvim legitimno čuti kvakanje jer je ovo samo patka kako bi se namjerno već u svibnju posijalo sjeme sumnje i sistematski potkopala vjerodostojnost jedne od najznačajnijih ljestvica elektroničke glazbe danas?

Nemoralne metode prikupljanja glasova nisu tajna kao kada su Like Mike i Dimitri Vargas na Tomorrowland poslali djevojke s iPadima uokolo koje su tražile ljude da glasuju za njih, ili pak korištenje Bollywoodskih slavnih ličnosti da vrbuju ljude kako bi glasovali, no je li ovo marginalno ponašanje po bilo čemu drugačije od beskonačne niske kiselih lica koji se smiješe sa zidova u apsolutno svakom predizbornom razdoblju?

6AM group je ipak podijelila mail koji je u redakciju proslijedio renomirani DJ i producent s ponudom  koja ga poziva da iskoristi usluge kojima će  mu se generirati dodatni glasovi i osigurati mjesto na ljestvici, prokušanim metodama gdje "svaki glas dolazi sa druge IP adrese". Originali mail svakako sadrži i gramatičke pogreške što bi u slučaju njegove legitimnosti značilo da se vrlo vjerojatno ide kanalima već prokušane metode klik farmi koje su uglavnom smještene u Indiji, Bangladešu i Mexicu.

Tekst maila je kako slijedi ovdje, pa o njegovoj vjerodostojnosti ili pak boravku u spam svemiru odlučite sami. Možda je ovdje primjenjivo ono što kaže Groucho Marx: "Ne želim biti dio ni jednoga kluba koji bi ljude kao ja prihvatio za članove."

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk