Skip to main content
  • carl cox
  • 20.11.2010.

Prisjetili smo se nezaboravnih događaja u prošlosti na današnji dan

Pokušali smo se sjetiti nezaboravnih party trenutaka iz prošlosti koji su obilježili 20. studenog, na klubskoj sceni.

Piše: 

Naslovna foto

Carl Cox

Pronašli smo tom prigodom nekoliko zaista upečatljivih momenata kako u našoj memoriji, tako i arhivi portala. Prije 11 godina, u splitskom klubu "Shakespeare" (sadašnja O`Hara), gostovao je njemački techno DJ i producent Mijk Van Dijk pod okriljem tadašnjeg Omegaritma Pere Fullhousea. Isti organizator nam je 5 godina poslije, točnije 20.11.2004.g. priredio fenomenalni događaj uz Carl Coxa na splitskim Gripama koji je istoga dana uspio zasjeniti i nogometnu utakmicu na Poljudu prikupivši pritom nekoliko tisuća posjetitelja. U prilogu pogledajte fotogaleriju s tog događaja. Napomenimo kako su na ovom partyu svirali i glazbeni gosti Ivan Komlinović, Luka Jakir, Ari, Zorro.

Na današnji dan prije 4 godine objavljene su mnoge kompilacije i singlovi. Tako npr. u sjećanju nam je ostala suradnja dvojca Audiofly sa etiketom Satoshi Tomiiea, koji su na Saw Recordingsu objavili kompilaciju Undulation 2.

Kompilacija Fabric Live predstavila je 31. izdanje koje su aranžirali producentski i DJ dvojac , braća The Glimmers iz Belgije. Iste godine još su izašli Ambient Pop album Michael Mayera i Poker Flat vol. 5 Bets’n’Bluffs od Steve Buga i Martina Landskog.

Lani smo na ovaj datum zabilježili prvu godišnjicu United Electronic Sounda uz gostovanje Cristiana Varele u zagrebačkom Boogaloo-u, dok je riječki Terminal bio domaćin Freemasonsima. Fotogalerija u prilogu.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2