Skip to main content
  • Prodigy
  • 18.04.2009.

Prodigy se vraća na Exit!

Trenutno najtraženiji elektronski bend na svijetu The Prodigy vraća se i ove godine na glavnu pozornicu jubilarnog Exit festivala u nedjelju 12. srpnja. Prodigy je na velikoj svjetskoj turneji nakon objave novog albuma „Invaders Must Die“ koji je nedavno debitirao na prvom mjestu britanske liste albuma.

Piše: 

Naslovna foto

Prodigy

„Ovo je najbolji festival na kojem smo nastupili ovog ljeta!“ izjavio je Liam Howllet poslije nastupa na Exit festivalu 2007. godine kada je Prodigy napravio atmosferu kakva dotada nije viđena na Petrovaradinskoj tvrđavi. Dvije godine poslije, popularni engleski bend je na vrhuncu karijere i dolazi na deseti Exit s aktualnim hit albumom „Invaders Must Die“ iz veljače ove godine. Istoimeni singl prethodio je albumu krajem prošle godine, a trenutno je aktualan „top 5“ singl „Omen“ dok je novi „Warriors Dance“ najavljen za 11. svibanj. Zanimljivo je da se Dave Grohl dobrovoljno javio bendu i gostovao kao bubnjar u pjesmi „Run With the Wolves“.

{seyretpic id=82 align=center}

Novi album osvanuo je na prvom mjestu top liste s blizu 100.000 prodanih primjeraka u prvom tjednu. Prodigy je jedan od rijetkih bendova kojima je to uspjelo s čak četiri albuma zaredom! „Brutalni i vješti, brži, tvrđi i življi nego ikad, rasipni sinovi se vraćaju u velikom stilu“ – ovako je engleski list „Daily Star“ opisao njihov nedavni koncert.

{seyretpic id=124 align=center}

Prodigy su se vratili s turneje po Australiji i Japanu i odsvirali već pola europske turneje, da bi je prekinuli s tri nastupa u Torontu, New Yorku i Miamiu gdje su bili zvijezde ovogodišnjeg Ultra Music festivala. Ponovo su u Europi, a ovog vikenda sviraju tri uzastopna rasprodana koncerta u Londonu, dva u Wembley Areni i jedan na Brixton Academy. Početkom svibnja kreću na američku turneju gdje sviraju u poznatim dvoranama Hollywood Paladium, The Filmore u Detroitu, House of Blues u Bostonu i Congress Theathre u Chicagu!

GALERIJA – PRODIGY NA ULTRA MUSIC FESTIVALU 2009

ImageKrajnje euforični Prodigy do kraja ljeta vidjet će i publika najvećih europskih festivala kao što su Isle of Wight, Download festival, Global Gathering, Rock Werchter, Eurockennees, Reading, Leeds, Frequency, Live in the Park, Rock Am Ring, Rock Im Park i, naravno, Exit Festival. „Vjerujem da imamo najtežu publiku za bilo koga drugog tko bi svirao s nama. Ako ste naša predgrupa, čovječe, neka vam je sa srećom!“ ovako je Keith Flint prokomentirao različitost generacija i ukusa u publici koja dolazi na njihove koncerte. Fenomen Prodigy kreira tada 17-godišnji Liam Howllet koji 1988. producira glazbu u improviziranom studiju svoje spavaće sobe na istoku Engleske.

ULAZNICE, KAMP, PAKETI I PRODAJNA MJESTA
Ulaznice za deseti Exit Festival mogu se kupiti u Hrvatskoj po sljedećim cijenama i na sljedećim prodajnim mjestima:
CIJENE ULAZNICA
Pretprodajna promotivna cijena – 492 kn
Prodajna cijena – Prodajna cijena ulaznica koje će stupiti na snagu pred festival je 792 kn. Ta cijena bit će u opticaju do kraja prodaje 4. srpnja.
CIJENA KAMPA
Smještaj u kampu za sve dane iznosi – 180 kn.
CIJENE PAKETA
Pretprodajni promotivni paket – 672 kn
Prodajni paket (stupa na snagu pred festival i traje do 4. srpnja) – 972 kn

PRODAJNA MJESTA
ZAGREB

Dallas Music Shop Zagreb – Masarykova 6 – 01/6403 585; dms-zagreb@mars-music.hr
Kino Europa – Varšavska 3 – 01/4872 888; ulaznice@kinoeuropa.hr

RIJEKA
Dallas Music Shop Rijeka – Splitska 2a – 051/332-524; dms-rijeka@mars-music.hr

OSIJEK

V.O.O.D.O.O. Underground – Vrt Jagode Truhelke 3 – 031/212-001; osijek@voodoo.hr

ZADAR
Dallas Music Shop Zadar – Široka ulica 2 – 023/315-413; dms-zadar@mars-music.hr

SPLIT
Dallas Music Shop Split – Narodni trg 14 – 021/314-133; dms-split@mars-music.hr

ČAKOVEC

Dallas Music Shop Čakovec – Kralja Tomislava 7 (passage) – 040/312-392;
dms-cakovec@mars-music.hr

{snippet 1}

sea star mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2