Skip to main content
  • royksopp
  • 30.11.2012.

Produktivna zima za Royksopp

Za norveški elektronički bend koji je u Hrvatskoj premijerno nastupio na Harteri 2009., i publiku osvojio pjesmama s prvog albuma, a potom i učvrstio status obožavanja drugim i trećim albumom logično je da budu produktivni zimi na njima sasvim prikladnoj temperaturi.

Naslovna foto

royksopp

"Eple", "Poor Leno" i "Remind Me" s njihovog prvijenca Melody A.M. donijele su Röyksoppu niz Brit Awards nominacija i MTV Award za najbolji video spot. Zbog hita "What Else Is There" i oni manje upućeni saznali su za njih, dok su trećim albumom "Junior" najavio je singl "Happy Up Here" u potpunosti zauzeli svoje mjesto na sceni.

{youtube}u3njX4nSO5U{/youtube}

Skloni mijenjanju vokala Röyksopp je na "What Else Is There" odabrao Karin Dreijer iz grupe The Knife, dok je za novi singl „Running To The Sea“, dogovorena suradnja s Susanne Sundfør. „Running To The Sea“ premijerno je izvedena na norveškoj televiziji, a službeni datum izdanja još uvijek nije poznat.

{youtube}AMlJ78-7rZ4{/youtube}

Evo što Röyksopp kaže o novoj pjesmi: "Već duže vrijeme razmišljamo o suradnji sa Susanne Sundfør. Prvenstveno smo razmišljali samo o cover verziji, ali kemija između nas troje bila je toliko neobična da smo se ipak odlučili za zajedničku pjesmu. Pjesma „Running To The Sea“ napisana je i snimljena u samo dva dana, spremna upravo prije njene TV izvedbe“ – pojasnili su Svein Berge i Torbjørn Brundtland.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2