Skip to main content
  • 19.03.2014.

Program splitskog C.A.V.E.-a uz elektronski zvuk

Osnovni cilj ove manifestacije je promoviranje i promicanje mladih neafirmiranih umjetnika u svrhu inspirativnog i edukativnog raspolaganja raznoraznim medijima.

Piše: 


C.A.V.E. (Creative Audio Visual Event) kulturna manifestacija koja će se održati  21. i 22. ovoga mjeseca u „Akvariju“ na splitskim Bačvicama. Kreativci će se predstaviti široj splitskoj publici sa svojim radovima od slikarstva, fotografije, filma i videa, grafike, live street art-a, mode,  kiparstva, te dizajna interijera.

Manifestacija će započeti 20.3.2014., svečanim otvaranjem u 20 sati, gdje će nazočiti samo pozvani uzvanici. Večer će uljepšati Vicko Franić sa svojom akustičnom izvedbom, Dadanti (Udruga za promicanje eksperimentalne umjetnosti) sa svojim performansom, te Repassage sa zvucima „gipsy swing-a“.
{youtube}BLSbNs-zXQk{/youtube}

Vrata prvog službenog dana manifestacije otvaraju se ujutro u 10 sati, zajedno sa preko 60 izlagača i DJ-evima za svojim pultom uz lagane zvukove elektronske glazbe. U 20 sati istog dana na scenu stupa Ivan Perić sa svojim radionicama vezane za film i video, a u 21 sat štafetu preuzimaju  „Moda na kvadrat“ sa svojim modnim kreacijama uz pratnju disco zvukova dBART-a. Do ponoći na nogama će vas držati DJ-evi sa svojim uratcima.

Sljedeći dan, osim naših izlagača i DJ-eva, u 12 sati dolazi četverosatno pojačanje, IMPRO MOVE, radionica Improvizacija plesa i pokreta, rad koji je osmišljen kao umjetničko istraživanje i stvaranje umjetničkog djela koje nastaje u trenutku „tko sam ja u prostoru“ i „kako se krećem u prostoru“.

U 16 sati na repertoaru je MONDO KICK sa glazbenom improvizacijom i eksperimentiranju zvukom „here & now“. U 18 sati malo akcije i za publiku uz KAZALIŠNI PROJEKT FORUM TEATAR, interaktivno kazalište, temeljeno tako da sudionici aktivno ulaze u dramski svijet koji stvara kazališna priča, a za veliko zatvaranje izložbe očekujte plesnu poslasticu plesne skupi UNIT X.
{youtube}Y0dq0knVJpM{/youtube}

Od 21 sat DJ pult preuzimaju CUISINE DUB koji će ujedno i predstaviti svoj nedavno pokrenuti label pod nazivom Fields & Forests, zatim svima dobro poznat BANANA SOUND koji će uz LUKU (T.B.F.) za pultom i YURIEM (Stillness) za mikrofonom osvježit glazbeno ovu večer. Nakon toga pult preuzimaju provjeren dvojac iz DEEPLOMATIQ crew-a DAFF b2b DUJE LALIN, a potom dobro poznata splitska Cruise ekipa MARIANO MATELJAN b2b MADEZH, te MJ SUDDANI b2b CID do ranojutarnjih sati.

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2