Skip to main content
  • 20.06.2018.

Project Vojarna – Šibenik pleše u napuštenoj ex vojarni!

Imaš li projekt to znači da imaš cilj, nešto na čemu radiš i čemu poklanjaš energiju, ne bi li u idealnom slučaju ta stvar prerasla u nešto dobro za tvoju zajednicu.

Piše: 

No vojni altruizam u kojem si spreman uzeti pušku da bi branio svoje, u novom projektu postaje onaj plesa i glazbe. Umjesto razdvajanja pripreme na rat postaje spajanje svih u jednu masu tijela pod strobom i tako nastaje Project Vojarna – više slučajno nego neslučajno 2016., i sada živi pod paskom glazbene udruge ECHO (Stjepan Petrović) i Decoded Records (Edin Cipurković). Nestanak Terraneo festivala za rasplesane Šibenčane ostavio je prazninu na sceni koja je pokrenula nove kreativne sokove i ujedinila nekoliko plesu posvećenih pod novom idejom. I dobra ideja prokrčila si je put, a Danijel Mileta i Paško Rakić iz Gradske uprave skidaju šešir i daju svoju podršku kako bi se rodilo prvo izdanje, i to ni više ni manje no kao promo party za Moondance elektronička mjesečarenja. Vrijeme je bilo oskudno, no samo jedan tjedan je bio dovoljan da se 1000 plesa gladnih duša okupi na prenamijenjenom betonu jedne ruševne vojarne. I tako priča počinje.

Ovaj prvi golemi uspjeh dao je onu emociju mira i želje za napretkom koje se pojave nakon što se sav tvoj trud isplati i vidiš koliko veselja donosi drugima. Pa uz lineupe sa samo domaćim snagama i tri eventa kasnije, Project Vojarna je skočio u vrh najposjećenijih partyja Šibensko-Kninske županije s impresivnom listom prstiju za pultom i preko 3000 posjetitelja u (za sada) skromnom CV-u. Pa skidaju šešir svima koji su pomogli da ideja postane stvarnost u prethodne dvije godine – hvala Road2Moondace ekipi – Siniši Bačeliću Grgiću, Tonku Mikulandri (Glazbena udruga Nota), a tu je i Ive Vukšić iz samog Projecta Vojarna.

Iduća vojna vježba nediscipline na podiju zakazana ti je za 27. srpnja uz baš Borisa Brejchu, punog naziva Project Vojarna Open Air w /Boris Brejcha, a lokacija je iznova betonski kostur bivše vojarne Bribirskih Knezova u Šibeniku te pod zaštitom odjeka ECHO udruge. Ako već vojuješ nemoj se boriti protiv nečega već za nešto… gdje ćeš bolje misije od ljubavi, glazbe, zabave i zajedništva.

Ulaznice možeš kupiti ovdje. Dobro došli u Šibenik i Vojarnu!

[Event]
 

brejcha 1
Vezani članci
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sea star mobile
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sea star desk