Skip to main content
  • 2.04.2017.

Proljetne novosti Ilije Rudmana

Za Iliju Rudmana kuca 15-ak godina na karijernim urama. Stalna sila domaće i internacionalne elektronike spaja neočekivane produkcije i eklektične setove na podlozi disca i analognih gotovo zaboravljenih zvukova.

Naslovna foto

Ilija Rudman


Arheolog domaćeg i globalnog disco undergrounda, predvodnik nudisco/house crossover scene i tip kojeg si mogao zateći i za pultom Fabrica ime je koje nalaziš na lineupima najvećih festivalskih lineupa i onaj koji je preko 70 izdanja sipao s labela kao što su Rong Music, Bear Funk Entertainment, Infant/2020 Vision Recordings, Compost, Red-Music, Bombay Records, Deep Freeze Recordings, Electric Minds Records, Hector Works, Love Is War Music, Under The Shade, ISM Records UK, Instruments Of Rapture, Wolf Music Recordings….

Od 2002. vlastoručno vodi i vlastiti Red Music label, a od 2015. i uspješni Imogen Recordings, pod čijom paskom se 21. travnja seliš U DEPO uz Petea Herberta, suvlasnika Imogena Antonia Zuzu i Iliju samoga, a za festivalima nastrojene mjesto za biti je Love International u petak 30. lipnja na Beach Stageu na prekrasnoj panorami Tisnog.

Ako si se baš jako zaželio novog Imogen izdanja za profinjeno uho biti ćeš presretan da je 2017. donijela proračunato, izračunato, plesno smišljeni, za kontempliranje stvoreni, "Trigonometry EP" u 12" formatu koji kroz četiri trake varira topli groove koji kao da te obgrli preko disparatnih tempa i intenziteta na deep house obali. Poker traka sastoji se od Metronomia, So Much, Hibiscus Theatre i If You Change Your Mind. Najavljena za izlazak prvog svibnja, kao 7. izdanje, je i 12" ploča Ourra Feat. Robert Owens naziva "This Time EP" koji će uključiti i Rudmanove vlastite remixeve stvari, dok postljetni period nosi i 8. Imogen izdanje uz Darshana Jesranija koji će posebno za Imogen srediti dvije jesenske trake.

Za Picadilly Records nastala je i bogata disco/nu disco/house trpeza "Pagoda EP" s tri trake –  Front Era, Outburn Memories i Protocol Machinery. Pagoda EP, izdan 21. ožujka, grabiš ovdje, a "Front Era" mixeve kojih su se uhvatili Pete Herbert, A vision of Panorama i Green Linez nalaziš na na Clone.nl.

Ne smatraš li da je ovo dovoljno mixeva i hedonizam traži još, svakako se osjeti slobodnim odlutati i na Mareh Mix u epizodu 21. gdje Ilija slaže sat vremena glazbe  u "Mareh Motion Picure Tape", a želišl i mimikrijom oponašati ono što se vrti po Rudmanovom playeru baci oko na njegov ožujak Juno odabir novih, starih i dobrih. Na osobno profi uhođenje svakoga fana koji drži do sebe pozvan si na istraživanje hipercestama niže. Enjoy i sretna ti nedjelja!


https://www.facebook.com/ilijarudmanmusic/
https://www.facebook.com/Imogen-Recordings-897480396960877/
https://soundcloud.com/ilija-rudman-music
https://soundcloud.com/imogen-recordings

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk