Skip to main content
  • alt
  • 3.01.2015.

Prvi Essential mix 2015. slažu…

Pete Tong, BBC Radio 1 i Essential Mix već godinama sipaju najbolje setove britanskim i globalnim radio valovima i nastavit će to činiti i u 2015.

 
Ovoga puta za prvi mix u osvit nove godine pred nama odabrani su pobjedink MIx of The Year natjecanja 2013., Eric Prydz, u suradnji s kolegom šveđaninom Jeremyjem Olanderom. Prydz je trenutno vlasnik tri labela za čija izdanja se slušatelji jednostavno grabe. Zanimljivo je da svaki od tri, Mouseville, Pryda Friends i Pryda,  ima vlastitu logiku po kojoj izdaje trake, a načinjeni su s ciljem kako bi Eric mogao sam raspolagati svojim vremenom i kreativnim potencijalom bez pritisaka rokova drugih izdavača.

alt

Olander je naprotiv ljubav prema glazbi otkrio šuljavši se na gaže Prydza i Srevea Angella i naposlijetku predanim radom završio kao nova nada koja je spasila progressive house s underground tendencijama. Posvećenost detaljima, perfekcionizam, opsjednutost tehnologijom i suptilna ljepota i sklad kompozicije nasuprot senzacionalizmu, doveli su ga do točke na kojoj sada surađuje s onima kojima se jednom divio iz daleka.

alt

 
Ovaj bok uz bok, uho uz uho i mikseta uz miksetu set ne iznenađuje kako su već nekoliko puta produktivno surađivali na izdanjima Prydzova labela Pryda.
 
Za Tonga su pripremili set u trajanju preko dva sata puštajući uglavnom underground kao i nikada objavljene trake. Posebno sočno zadovoljstvo čine neke koje su načinjene isključivo u svrhu pronalaska adrese u medijskom prostoru Essential Mixa. Uživaj plutajući na zvučnom oblaku Prydza i Olandera za prvi Essential u 2015.!

 

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2