Skip to main content
  • 12.06.2023.

Puležanin s londonskom adresom David Zero objavio novu traku -Vanilla-

Mladi Puležanin svoju glazbenu karijeru gradi preko Londona

Piše: 


David Žero, poznatiji kao David Zero je DJ i producent iz Pule s londonskom adresom. Glazbom se bavi dugi niz godina, no ozbiljnije se njoj posvetio tek selidbom u London. Ljubav prema glazbi gaji dugi niz godina, što ga je zainteresiralo za produciranjem.

Prvi koraci u svijet produciranja su bili preko hop-hop instrumentala, sempliranja starih soul i funk stvari koje je pokušao preslikati na house glazbu. Kako nam David Zero otkriva, prvi produkcijski pokušaji su bili “komercijalno plitki i bez puno supstance”. Ozbiljniji zaokret u svojoj glazbenoj karijeri, Puležanin doživljava prije četiri godine kada se preselio u London. U glavnom gradu Engleske upoznao se sa underground zvukovima, houseom koji ima veliki utjecaj disca, funka i soula ga je nanovo inspirirao i motivirao za nove produkcijske avanture.

Motiviran novim okruženjem i bogatom house scenom, David Zero je proširio svoje produkcijsko znanje, što je rezultiralo skladnijim prenošenjem ideja iz glave u zvučnike. Tako da je upravo u Londonu potpisao svoju prvu traku “Within” objavljenu na Bass Box Recordingsu.

Drugo potpisano, ujedno i posljednje objavljeno izdanje Davida Zera je pjesma “Vanilla” na londonskoj etiketi “Tropical Disco Records”. David nam otkriva kako je traka nastala u jedno jutro, ali je prošla puno verzija i promjena. Zvuk trake opisuje kao energična funky soul melodija, sa suptilnim ritmičkim perkusijama i sa kontinuirano moćnim “low endom”. U svega nekoliko dana od kako je traka “Vanilla” objavljena, našla se na top ljestvicama i to na Traxsourceovoj “Weekend Weapons”.

Osim potpisanih traka, David Zero je u proteklih nekoliko mjeseci objavio i traku “Let The Rain Fall” te obradu Two AnotherOver My Shoulder” koje možete poslušati na njegovim društvenim mrežama.

Što se tiče sljedećih izdanja kojih možemo očekivati od Davida Zera, do kraja godine je zakazano nekoliko objava. Prva sljedeća traka izlazi na berlinskoj izdavačkoj kući “Like That Underground”. Traka će biti u nešto mračnijem i ozbiljnijem zvukom sa kako nam David kaže “rooftop vibrom” jer rijetko voli uplivati i u takvi zvuk. Ostala izdanja koja nas očekuju kroz sljedećih nekoliko mjeseci će biti fokusirani na veselijim, laganijim zvucima soula i disca.

sonus 2
sonus 1
Vezani članci
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.