Skip to main content
  • 14.09.2017.

Putovanje Depeche Modea u svemir u videu za pjesmu ”Cover Me”

O Depeche Mode-u ne treba puno pisati, elektronički bend osnovan 1980, koji od 1995. nastavlja djelovati kao trio. Od svojeg početka do danas poharali su sve top liste, a krasi ih titula jednog od najvećih bendova elektroničke glazbe

Piše: 

Tajna ovog synth pop benda u njihovom trajanju je činjenica da u sebi nose taj ''futuristički'' doživljaj. Ostavili su ogrmoni utjecaj na brojne glazbenike, a najviše su doprinjeli u modernoj elektronici kao i u alternativi. U ožujku se objavili svoji 14-i studijski album koji nosi naziv ''Spirit''. Spirit je nastao u suradnji za producentom James Ford, a izdan je na izdavačkoj kući Columbia Records. Suradnja se pokazalo uspješnom jer je album dosegnu petu poziciju na najboljih albuma u UK.

Nedavno su objavili video za šestu pjesmu sa albuma ''Cover Me''. Kada su pitanju video produkcija, Grahan, Gore i Fletcher dobro paze na kvalitetu same produkcije. Povodom toga odabrali su svog dugogodišnjeg suradnika Antona Corbijna. Do sada je surađivao sa bendom na brojnim projektima koji uključuje pjesmu ''Personal Jesus'' sa albuma Violator, te ''Music For the Masses'' i ''Song of Faith and Devotion''. Za njihov novi album napravio je priču koja prati patnje Grahana u svemirskom odjelu presvučenog crno-bijelom tehnikom. Sam Grahan izjavio je kako je iznenađen idejom da video ima dvije strane. Jedna ti pokazuje kako si ovdje u ovom trenutku, a druga te vodi na putovanje svemirom.

''Radi se o osobi koja putuje na drugi planet, ali koliko god ju je strah, taj planet je drugačiji, ali isti kao Zemlja. Moraš provesti djela želiš li unijeti promjene''.
{youtube}H8t5M9_Tvzk {/youtube}
 

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2