Skip to main content
  • 21.09.2022.

QUARTUS + Nihad Tule – 4. rođendan Princip.ba, 30. rujna u Depo klubu

U petak 30. rujna od 23 sata Radnička 27 bit će adresa proper techno zvuka

Piše: 


Princip.ba kolektiv koji svoju opsežnu aktivnost bilježi diljem BiH i Hrvatske od 2018. godine prerastao je u zajednicu u kojoj se njeguje direktni kontakt i komunikacija.

Iako suočeni sa surovom realnošću i otežanim uvjetima za rad kroz prošle godine, tim koji stoji iza projekta ide prema naprijed sa jasnim ciljevima. Uz to sa velikom anticipacijom nastoji otvoriti nova poglavlja i nove projekte koji će služiti na dobro sredini u kojoj djeluje, zajednici, mladima i kulturnom razvoju.

U suradnji sa Low End i Thm.urn kolektivima i prijateljskim organizacijama kada je bilo skoro pa nemoguće organizirati događaj sa internacionalnim imenima u Zagrebu, pod kapom Principa nastupali su Developer (Los Angeles, USA), Linear System (Costa Rica), Volster (Osijek, RH).

Četvrtu godišnjicu zajedno s Pitchblack kolektivom iz Mostara, Princip.ba obilježavaja u zagrebačkom Depo klubu. Na opće zadovoljstvo, kao gost večeri dolazi prekaljeni Nihad Tule. Uz njega će nastupiti Teo Harouda, Vazdaisti, d.Env i Palac.

Za vizuale i projekcije zadužen je zagrebački producent i VJ Vla’a. Ulaznice će biti dostupne na ulazu u klub po cijenama 60kn prije ponoći I 70kn poslije ponoći. Grafički dizajn za Quartus potpistuje Grgur Nikica Vuleta.

Nihad Tule
Nadahnut feedbackom neposlušnih strojeva, nasumičnim i kaotičnim generacijama, glazba Nihada Tule često je ogoljena do samih osnova, naizgled jednostavna u početku, kasnije otkrivajući slojeve složenosti koji istinski svjedoče o njegovoj predanosti zanatu. Iza pulta, višestruki izbor Nihada Tule u kombinaciji s njegovom jedinstvenom sposobnošću stvaranja neizvjesnosti doveli su ga do toga da postane ime koji se vraća u neke od najboljih svjetskih techno klubova.

Sa pokretanjem njegovog labela SLOBODA, formiranog oko tema refleksivne nostalgije i identiteta u tranziciji, njegov je rad postao fokusiraniji. Štoviše, objavio je brojna izdanja na uglednim etiketama kao što su Random Island, Skudge i Drumcode LTD kako pod svojim imenom tako i u projektima Velež, Taken (s Eliasom Landbergom) i NTTA11 (s Inter Gritty).

Priča će se zaokružiti na služebnom afteru koji je ujedno izložba, artist showcase te community gathering. Proširenu postavu čine Alaut Petchknock, Alen Merdan, Bnkii, Cevi, d.Env, Nove tendencije aka Ivan Matana, Palac, Vazdaisti, Viduka i Vla'a. Početak je u 7:00, dok je kraj nepoznat.

U sklopu samog aftera moći ćete pogledati izložbu radova mladih umjetnika Monike Milas, Josipa Drdića i Patrika Bartoša. Održati će se polutajnoj lokaciji koja je bila dom suradnje trojstva kolektiva (Princip.ba, Low End, THm.uRN). Ograničeni broj ulaznica za after (100) biti će dostupne na ulazu lokacije, 30kn sa narukvicom iz kluba, 50kn bez narukvice. Za više informacija posjetite Quartus Facebook event.

 

soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity desktop