Skip to main content
  • 22.11.2011.

Radio Elektrana prestaje s radom!

Poslije pune dvije godine služenog postojanja Elektrana prestaje s radom.

Zamišljen kao hobi pojedinaca da potpomogne popularizaciju i razvoj elektronske plesne glazbe na ovim prostorima, radio je ubrzo postao posao s neodređenim i neprekidnim radnim vremenom.

Pošto radio nije bio zamišljen kao komercijalni projekt i sve na njemu je rađeno iz čiste ljubavi i bez ikakvih materijalnih interesa, postalo je iluzorno zapostavljati realne životne obaveze zbog hobija i zabave.

Predlagalo se da se broj emisija svede na minimum. Međutim pošto se Elektrana, kao centrala za razvoj elektronske glazbe i umjetnosti, oduvijek zalagala za
prihvaćanje različitosti u svakom obliku, sam proces umanjivanja broja emisija nije dolazio u obzir, što je na kraju uzrokovalo prestanku rada.

Na kraju radio je dosta toga napravio za scenu:

prva srpska internet radio stanica bazirana isključivo na elektronskoj glazbi

– emitirano 70 nedjeljnih emisija sa preko 100 autora iz cijelog svijeta

30 000 slušatelja mjesečno iz 80 različitih zemalja
– streaming raznoraznih partija i jednog festivala

– medijski pokrovitelj raznih kulturnih događaja kao i nekih glazbenih izdanja

dobitnik Loud & Queer nagrade na javno pokazanoj podršci za LGBT događaje
– organizacija partija s ciljem promocija radija, a prije svega, izvođača sa istog

Sve ovo bilo bi teško izvodljivo bez ljudi koji su najzaslužniji: Dušan Ostraćanin, Predrag Nikolić i Predrag Novaković.

“Najveću zahvalnost svakako dugujemo svim autorima čije su emisije bile emitirane putem našeg radija, kao i slušateljima, bez čijeg prisustva sve ovo ne bi imalo nikakvog smisla.” – izjavila je ekipa s Elektrana Radija.

sea star mobile
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star mobile
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star desk