Skip to main content
  • Rainer Trueby
  • 3.02.2013.

Rainer Trueby utažuje Žedno uho!

Rainer Trüby ili Trueby je nekadašnji član poznatog njemačkog Compost projekta A Forest Mighty Black, ali je među ljudima poznat po dobroj produkciji, kao i odličnom glazbenom ukusu i kolekciji muzike.

Piše: 

Naslovna foto

Rainer Trueby

Imali smo ga prilike poslušati nekoliko puta u Hrvatskoj, što na Kontrapunktu, što na ljetnim festivalima, a sada se vraća u Zagreb, kod svog starog prijatelja Eddya Ramicha kako bi rasplesali ekipu u novootvorenom klubu Žedno uho.

Kopajući po svojim pločama izvukao je dovoljno odlične muzike kako bi složio poznate Glucklich kompilacije, njih pet, kao i  Nitrogen – Trip Hop Sources From The Past kompilacije, ali i one za Gillesa Petersona, te DJ Kicks kompilacije.
{youtube}V3LfFoaeZm8{/youtube}

Nakon raspada AFMB-a, Rainer je oformio Truby trio, s Christianom Prommerom i Rolandom Appelom iz Fauna Flasha, stilski oko housea, jazza, boogiea, downbeata i sličnih žanrova, što se najbolje može čuti na njihovom prvom albumu iz 2003. godine – “Elevator Music”.

Dan danas radi kao DJ, i njegov glazbeni ukus ne može se osporiti, a nema aerodroma na svijetu koji nije upoznao njegov metalni kovčeg s pločama.
{youtube}Ij3e4zNkHd0{/youtube}

Ako niste dosad znali, svake subote u novootvorenom Žednom uhu, Eddy Ramich svira zajedno s nekim od njegovih gostiju. Jučer je to bio Jogarde, a iduće subote, 9. veljače dolazi Rainer. Gostovanje koje svakako ne bi smjelio propustiti…

Upad je 45kn.

sea star mobile
Vezani članci
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
brejcha 1
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sea star desk