Skip to main content
  • 1.07.2008.

Raspored službenih after partija za The Garden Zadar

U sklopu festivala elektronske glazbe koji je stekao međunarodnu reputaciju, Garden Festivala (Petrčane, Zadar), od 4. -6. srpnja 2008. održavaju se Club Red Bull After Partyiji. Red Bullovi after partyji će, ambijentirani u klupskom prostoru na otvorenom, uz samo more, dovesti niz etabliranih imena, DJ-eve čiji setovi ne prestaju inspirirati poklonike kvalitetnog i inovativnog zvuka. […]

Piše: 

U sklopu festivala elektronske glazbe koji je stekao međunarodnu reputaciju, Garden Festivala (Petrčane, Zadar), od 4. -6. srpnja 2008. održavaju se Club Red Bull After Partyiji. Red Bullovi after partyji će, ambijentirani u klupskom prostoru na otvorenom, uz samo more, dovesti niz etabliranih imena, DJ-eve čiji setovi ne prestaju inspirirati poklonike kvalitetnog i inovativnog zvuka. Club Red Bull After Parties  održavat će  se svake festivalske noći od 00.00 do 06.00, a za pultom, izuzevši Dennis Ferrera, naći će se niz umjetnika s europske i hrvatske glazbene scene koji su redom uključeni u projekt Red Bull Music Academy Radio, stvarajući jednu od najpopularnijih internetskih radio postaja (www.rbmaradio.com ). Akreditiranim novinarima 24 sata dnevno na raspolaganju će biti lounge press centar, dok je svima zainteresiranim novinarima na raspolaganju osoba zadužena za odnose s javnošću (Nives Rogoznica) na mob. 091 20 85 696.

RBMA club stage:
petak 4. srpnja
Karizma ( Baltimore, USA )    
Mad Mats (Stockholm, Sweden )  
Karen P ( London, UK )   
 
subota 5. srpnja
Phil Asher ( London, UK )
Daz-I-Kue ( London,UK  )   
Eddy Meets Yannah ( Zagreb, HR )    
 
nedjelja 6.srpnja
Dennis Ferrer ( New Jersey, USA )    
Jogarde ( Zagreb, HR )  
DJ Tom ( Zagreb, HR )   
 
     
Neprikosnovene zvijezde  Club Red Bull After Parties su: Dennis Ferrer, Karizma i Phil Asher, te Karen P, punog imena Karen Pearson u centru čije profesionalne pozornosti je Red Bull Music Academy Radio, internetski radio koji se 24 sata dnevno ne gasi na stranici  www.rbmaradio.com. Među redovitim gostima RBMA radija su  poznata imena; Morgan Geist, Egon (Stones Throw), Bugz in the Attic, Mark Pritchard & Steve Spacek i Patric Pulsinger.

RBMA Radio nastao je kao prirodan slijed Red Bull Music Academy evenata koji se od 1998. godine održavaju širom svijeta. Sljedeća Red Bull Music Academy održat će se u rujnu u Barceloni. Mijenjajući mjesto održavanja Red Bull Music Academy sudionicima omogućuje izravan uvid u glazbenu mirko-kulturu što daje iznimno inspirirajući „background“ za stvaranje originalnih glazbenih kreacija, te egzotične uplive u setove. Više informacija o Akademiji moguće je potražiti na https://www.redbullmusicacademy.com

Karen P, gdje god je u posljednjih šest godina nastupala, nepogrješivo puni plesne podije, bez obzira svirala hip-hop, broken beat, R'n'B, ili house. U 23. godini postala je najmlađi producent na BBC Radio One u emisiji Gilles Peterson Worldwide. Sudjelovala je na Miami Winter Music Conference, Sonar Electronic Festivalu  u Barceloni i  EXIT-u u Srbiji. Danas vodi Karen P Production zapošljavajući grupu medijskih i glazbenih stručnjaka. Kao producentica, surađivala je s glazbenicima kao što su N.E.R.D, Bjork, The Roots, Herbert, Amp Fiddler, Dizzee Rascal, Gangstarr, Roots Manuva, Beck, TY, Dwele.

Karen P danas je u samom vrhu hip-hop, broken beat, house&soul glazbe. Najčešće ju se može čuti  u londonskim klubovima Brick’s Lanes 93 Feet East i Cargo. Nastupila je na prošlogodišnjoj Miami Winter Music Conference i u prestižnim klubovima kakvi su Atrium (Leeds), Music Box (Manchester) i Sonar (Barcelona), te na Sonwbombing Festivalu (Villars, Švicarska i New York) i Candela Festivalu (Puerto Rico).
Karen P i Gilles Peterson u londonskim klubovima održavaju Independent Mix večeri u sklopu kojih su ugostili brojne iznimne glazbenike kao što su 5A – RA Creative Partners, Plantlife, Eska, Jade Fox i Jazmine.
Karen P je, organizirajući  nastupe uživo, te posredstvom Red Bull Music Academy, a danas i putem RBMA Radija, uspjela ostvariti dva najvažnija cilja; upoznati publiku sa značajnim brojem kvalitetnih umjetnika s područja elektronske glazbe, te tim istim talentiranim DJ-evima osigurati potporu. Svojim je djelovanjem i poznavanjem trendova glazbene scene zaslužila status pionira kad je u pitanju prepoznavanje suvremenih elektronskih glazbenih izričaja.
Producirala je album Gilles Peterson BBC Sessions koji je promoviran na turneji po klubovima Velike Britanije, ali i na nekoliko internacionalnih okupljališta među kojima valja izdvojiti Miami Winter Music Conference, Sonar Electronic Festival u  Barceloni i EXIT u Srbiji.
Više o Karen P moguće je pronaći na stranicama www.myspace.com/misskarenp i https://www.karenp.co.uk./projects.html.

sea star desk
sea star mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju