Skip to main content
  • 25.06.2016.

Rave New World – Underground rave u pećini!

Primalno, esencijalno, na razmeđu ljudskog i animalnog, duboko duboko unutra u crijevima pećine koja štiti od divlje prirode nešto tutnji.

 
Ono što tutnji pozadina je oslobađanja tvoje istinske prirode kao plesača, pustolova i jednog dijela slagalice underground plemena. Pa je tako THUMP spakirao koferad i uputio se prema Poljskoj u Kraków, kako bi crashali Unsound, eksperimentalni festival koji okuplja globalce kako bi ih postavio na najneobičnija mjesta u gradu na koja je moguće provući kablove.

 
Za razliku od komercijalne žile konzumerizma koja pumpa glazbenim venama Unsound je sasvim specifičan jer je organiziran kao neprofitna organizacija, što organizatore oslobađa ovisnosti o količini prodanih karata na temelju megafoniranja lineupa i otvara im poljanu opskurnog i čudnog, ostavljajući prostor da gaze sve ono obično što je postalo zajednički nazivnik festivalskog iskustva.
 
I posljednji Unsound držao se svog starog pravila, ili možda bolje da kažemo odsustva pravila. Većina lineupa nije objavljena, a hrpa lokacija ostala je tajna skroz do otvaranja vrata. Dođe ti kao glazbeni lov na blago, nemaš pojma što te čeka, samo se pustiš i uživaš. Među lokacijama se tako našla multimedijska "sinestetska" instalacija u napuštenoj tvornici duhana Stara Fabryka Tytoniu, cijelonoćni DJ setovi u Forum Hotelu iz sovjetske ere, muzej javnog inženjerstva Inżynierii Miejskiej, kao i bomba 300 metara pod zemljom u napuštenom Wieliczka rudniku soli – nacionalnom spomeniku aktivnom od 13. stoljeća. Pa za sve underground krtice THUMP donosi prvu epizodu Rave New World serijala  naziva "Rave New World: The Kraków Cave Rave" koja istražuje kako izgleda kada se glazba odbija od stupova soli dolje u mraku stotinama metara ispod stopala onih koji žive po danu. Enjoy!
{youtube}lh7AIOO2dxs{/youtube}
 
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2