Skip to main content
  • moog
  • 28.10.2012.

Razgledajte dom Moogovih synthesizera

Bez Dr. Roberta Mooga ne bi bilo ni glazbe 80-ih, dance-a 90-ih, kao ni moderne elektronske glazbe. Upravo je završio Moog festival u Ashevilleu, Sjeverna Karolina, u SAD-u, mjestu gdje se nalazi i Moog Music, tvornica elektroničkih instrumenata.

Piše: 

Naslovna foto

Moog

Moogfestival završio je jučer, a nastupili su Four Tet, Disclosure, Richie Hawtin, i mnogi drugi nama poznatiji i manje poznati izvođači.

Tko je bio tamo imao je priliku posjetiti i sjedište proizvođača prvog synthesizera i možda neke od svojih skladbi probati odsvirati na neki drugačiji način u njihovom Sound Lab-u, kao što je to, između hrpe ostalih, napravio i Matthew Dear, odsviravši svoju stvar ‘Earthforms‘ s ovogodišnjeg albuma ‘Beams‘.
{youtube}q98mUtheyx8{/youtube}

Cijela FIRMA je smještena u jednoj zgradi u kojoj samo 50ak zaposlenika dizajnira, sklapa, testira, skladišti, i prodaje ručno rađene elektroničke intrumente. Godišnje iz ove firme izađe 10000 instrumenata, što uključuje snythove, pedale, gitare i sl.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk