Skip to main content
  • daft punk
  • 22.05.2013.

Razotkriven misterij kaciga

Daft Punk  je konačno razotkrio razloge skrivanja svojih lica iza robotskih kaciga.

Naslovna foto

daft punk
 
Francuski dvojac  kacige nosi još od svojih početaka u devedesetima i naći fotografiju gdje su bez njiih je rijetkost baš kao i naći četverolisnu djetelinu.
Inzistiraju na tome kako njihovi kostimu nisu tek puka ekscentričnost već odraz njihove ljubavi prema  sci-fi glamu.
„Zanima nas ona tanka crta koja razdvaju fikciju i stvarnost, te smo stvorili fiktivne osobe koje postoje u stvarnome životu“, pojašnjava Thomas Banglater.  Ovakvim se maskiranjem nadovezuju na liniju teatralnosti po kojoj su poznati i Kraftwerk i Ziggy Stardust i Kiss, te tvrde kako nije riječ o marketinškome triku već o sci-fi glamu.

{youtube}DxjmQfeYztA{/youtube}

„Mi nismo izvođači niti modeli – ljudima ne bi bilo ugodno gledati nas na sceni, ali roboti su im veoma uzbudljivi“,  kaže Guy Manuel de Homem-Christo.
„Ono najljepše kod maski jest da mi ne prilaze konstantno ljudi podsjećajući me na ono što radim“, govori Banglater, lijepo je biti u stanju to zaboraviti.
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2