Skip to main content
  • 5.05.2010.

Rebelrave Tour i eksperimenti u Sirupu

Četverodnevni program zagrebačkog Sirupa zadovoljava sve pa i najzahtjevnije ljubitelje elektronskog žanra. U četvrtak Groovecaffe Netlabel Night uz Kikia, Amphitexa i Nulixa, petak i subota rezervirani za europsku turneju Crosstown Rebelsa uz gostovanja Clive Henrya i Seth Troxlera te za kraj nedjeljni izazov i eksperiment Open Your Mind u društvu Crobot Crewa i Xeda. Sirup po nama zatvara ovaj vikend odličnom pričom.

Piše: 

Groovecaffe je „domaća“ izdavačka kuća orijentirana na distribuciju elektroničke glazbe u digitalnom formatu. Prisutna je na sceni od 2006. godine, pogonjena entuzijazmom i čistom ljubavi prema glazbi ne samo „elektroničkog“ prizvuka, uživa reputaciju pravog osvježenja.
Jedan od uspješnijih "otkrića" je svakako Damolh33 (slovački minimal duo Gabriel i Mikulas Berenth) kojeg je poznati i proslavljeni Richard Hawtin uvrstio u svoj top 10 za 2009 godinu. Od zanimljivih izdanja sa domaće scene je valja izdvojiti i suradnju sa Kristianom Nardićem
(Kiki) na materijalu pod nazivom sessions@tunnel. U Sirupu će tako po prvi put trojac, kojeg čine Aphetax, Kiki i Nulix pokušati stvoriti posebnu poslasticu za poznavatelje fine plesne elektronike, gdje je fokus na glazbi i dobroj zabavi do "zore".

U petak 07. i subotu 08. svibnja u zagrebačkom klubu Sirup gostuje Rebel Rave, europska turneja Crosstown Rebelsa, prestižne londonske izdavačke kuće Damiana Lazarusa. Kao dio turneje po europskim klubovima, Zagrepčani će imati prilike vidjeti i čuti jednog od najtraženijih  house DJ-a današnjice, Setha Troxlera te polovicu kultnog dvojca Peace Division, Clivea Henrya.
 
Seth Troxler dolazi iz Detroita, kolijeveke plesne glazbe i autoindustrije te predstavlja stjegonošu posljednje generacije vrhunskih glazbenika proizašlih iz ovog grada, iako posljednjih godina sve više obitava u Berlinu, centru svjetske plesne scene, gdje se isprofilirao u jednog od najtraženijih DJ-a današnjice.  Ovaj osebujni mladić velik je obožavatelj kontroverznog glumca Roberta Downeya Jr., kojeg čak naziva svojim najvećim uzorom.
 
Clive Henry širem je auditorijumu poznat kao polovica kultnog britanskog house dvojca Peace Division, a posljednjih se godina okrenuo samostalnoj DJ karijeri te postao jedan od zaštitnih znakova kluba DC10 na Ibizi i večeri Circo Loco. Sa kolegom Justinom Drakeom iz Peace Divisona odrastao je na hip hopu, electru i synth popu, a pripadnici su zlatne genracije DJ-a i producenata koji su formirali britansku house scenu. Osim gostiju iz Detroita i Londona, u Sirupu će kao podrška nastupiti i Sergej, Arszenik i Renato Mas.

Počinje eksperimentalni program u klubu Sirup te u sklopu istoga večer pod nazivom "Open your mind". Prva večer je 9.5. u nedjelju s početkom u 22-04. Svira se elektronska glazba od do, dakle najbolje od sintetičkih bitova u 30-godišnjoj povijesti. Ovo nije zbogom electru ovo je samo širenje naših horizonata i želja da se to podijeli s vama. Nadamo se da ćete svojim prisustvom doći provjeriti ovaj zanimljiv koncept i ako se pokaže uspješnim, program bi mogao zaživjeti, te čak preći u vikend šemu. Vrijeme će pokazati, do tada dođite i OPEN YOUR MIND!
CrobotCrewCroatia

Electric Chill Pill Vol. 3 mixed by Xed

sea star desk
sea star mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju