Skip to main content
  • 17.09.2021.

Recenzija: Pola & Bryson – Beneath The Surface LP (Shogun Audio)

Početkom mjeseca Shogun Audio, label poznatog drum and bass producenta i izvođača Eda Keeleya aka Friction izbacio je dugo očekivano izdanje londonskog dua Pola & Bryson pod nazivom Beneath The Surface.

Piše: 


Petnaest traka od kojih svega dvije kraće od dvije minute kao instrumentalni elementi priče LPa, te jedna krača dvije i pol minutna također atmosferična i ugodna za slušanje, daje odmah naznaku na izbjegavanje „intro“ i sličnih traka kao čista nadopuna za LP, već je sve dio izričaja isto kao i „punokrvne“ trake na izdanju.

Smatram da najbitniji element ovog izdanja jest upravo u nježnijim tonovima na kakve smo već i navikli kada pričamo o liquid drum and bassu, no ono što izdvaja ovaj LP od drugih koji dolaze ili su već izašli, primjerice nadolazeći Etherwoodov „Neon  Dust“ LPa ili „Desert Nights“ Flava D, jest ono što sve češće možemo čuti u liquidu/liquidfunku.

To je upravo vraćanje svojevrsnim korijenima jungle i drum and bass glazbi uz implementaciju novijih pogleda na sveukupnu dnb glazbu, a to je prisutnost teških „roller“ dijelova, elegantno ubačenih „foghorn“ i truba elemenata popularnih u jumpup podžanru drum and bassa, te isto tako teški i femonemnalno zamaskirani synthovi sa oštrim zvukovima koji doslovno režu zvučni spektar traka.

Album koji definitivno možete slušati na kauču tijekom nedjeljnog popodneva uz kavicu ili čaj ili u vašem omiljenom kafiću, dok isto tako bez problema se možete razbacati se na iste te trake tokom vašeg vikend plesa u klubu.

Iako se i dalje drže neke starije formule što se samog izričaja tiče, to se najviše primjećuje u suradnjama sa drugim producentima i vokalima poput Hugha Hardia, Ruth Royal, Lauren Archer. Pola & Bryson i dalje rade odmak od standardne formulacije sa ranijim trakama poput „Find Your Way feat. Charlotte Haining“ ili suradnje sa Logisticsom na traci „FWD“ (Forward), dok cijelo vrijeme ostaju vjerni svome zvuku i produkciji.

Album koji me uspio natjerati da napravim račun na jednome od glazbenih streaming servisa (nećemo ih tu spominjati koji) definitivno je nešto što svaki ljubitelj dobre glazbe treba poslušati, ako ne samo radi Pole & Brysona onda radi svih suradnji koje su istovremeno u potpunosti unikatne i vjerne originalnome zvuku samih stvaratelja Brysona i Jacka Higginsa.

Čista desetka, naravno dok nam ne izađe „Neon Dust“ 24.09.2021 na Hospital Records iz Londona slušamo Beneath The Surface i čekamo taj vikend da protegnemo nogice na plesnome podiju. Izdanje se može nabaviti na svim platformama digitalno i vinyl izdanje, te naravno Delux Box set preko Shogun Audio webshopa. Linkovi na kraju članka.

Beneath The Surface LP – Pola&Bryson

1.  Shinrin Yoku 03:51
2.  Under ft. Lauren Archer 04:32
3.  Get Serious 04:13
4.  Mangata 01:50
5.  Friend ft. Ruth Royall 03:47
6.  In Too Deep 03:58
7.  Wind Rises 04:44
8.  Toska 01:44
9.  Decay 04:37
10. Anaesthetist ft. Strategy 04:32
11. Neverend ft. SOLAH 04:55
12. Yuugen 02:33
13. Vetur ft. Hugh Hardie 04:27
14. Closer To Home ft. Kojo 04:06
15. Keeping Pace 04:06

Piše: Dragan Franc Srdoč aka FrenkyBoy za Bass Couture

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star desk