Skip to main content
  • 19.03.2008.

Red Bull Music Academy 2008

Produkt Red Bullove Glazbene Akademije , koji se održava jedanput godišnje od 1998., nije diploma, nije niti 'best of' CD namijenjen top listama, ni novi pop idol. Produkt Red Bull Glazbene Akademije je: stanje naježenosti. Na susretu glazbenih entuzijasta sa svih kontinenata, iz raznih kultura i glazbenih stilova stvara se nešto neplanirano, spontano – flert, beat, party, ritam, kreativna energija, prijateljstvo, bend, nove spoznaje. Ili ukratko – glazba.

Piše: 

U dvije runde, od kojih će svaka trajati dva tjedna, sudionicima će biti ponuđene radionice i studijski sessioni o beatovima i zvukovima s prominentnim predavačima. Prema navodima na blogu jednog od sudionika, učesnici će iskusiti “kasnonoćna snimanja, pucanje žica, udobne barske stolice, nove prespektive i non-stop glazbeni štreberaj.”

Faza prijava za ovogodišnje izdanje Akademije počinje 14. ožujka i završava 5. svibnja! Prethodne Akademije posjetile su Berlin, Dublin, New York, London, Sao Paulo, Cape Town, Rim, Seattle, Melbourne i Toronto. Ove godine svoj trag ćemo ostaviti u metropoli koja se ističe svojom kreativnošću – Barceloni. Bit ćemo tamo gdje svjetska klasa klubova tulumari do zore, a termini "fuzija" i "avant-garde" nisu samo usputne riječi nego tehnike koje se primjenjuju u svim elementima ulične kulture.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na ovogodišnjoj Akademiji u Barceloni moraju slijediti par jednostavnih koraka. Budući kandidati (DJ-i, producenti, glazbenici, novinari, promotori…) trebaju podignuti aplikacijski CD s formularom kod lokalnog predstavnika, u CD shopovima ili na "infosessionu". Također, postoji mogućnost "downloadanja" aplikacijskog formulara s Red Bull Music Academy stranice – www.redbullmusicacademy.com .

Potpuno ispunjen formular potrebno je poslati zajedno s CD-om na kojem može biti DJ mix, vlastita glazba ili odabir glazbe u trajanju od 30 minuta, te dvije novije fotografije na adresu Akademije  zaključno sa 5. svibnjem 2008. godine.

Po završetku aplikacijske faze šezdeset obećavajućih bit će pozvano na radionice Akademije u Barcelonu. Letovi i smještaj plaćeni su od strane Akademije. Oni koji budu pozvani moraju planirati sudjelovanje u jednom od dva termina (od 21. rujna do 3. listopada ili od 12. do 24. listopada). Svi kandidati saznat će putem e-maila jesu li primljeni. Oni koji su se već ranijih godina prijavljivali, ali još nisu bili pozvani, imaju svu našu podršku da probaju još jednom. Kao što smo do sada naučili od onih koji su bili pozvani iz drugog ili trećeg puta, upornost se isplati.

Možete biti u toku događanja vezanih uz Akademiju i ako se prijavite za Akademijin newsletter ili kontaktirate lokalnog predstavnika Akademije putem e-maila – tomo@redbullmusicacademy.com . Sretno!

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2