Skip to main content
  • 6.07.2008.

Red Bull Music Academy Radio Stage: Nakon Ashera i Daz-I-Kue, stiže Ferrer

Phil Asher, član skupine „Restless Soul“, DJ i producent, nezaobilazno ime britanskog glazbenog krajolika, u svoju je glazbenu putovnicu upisao i Petrčane. „Barbarella's discoteque“, klub u kojem se smjestio Red Bull Music Academy Radio Stage, epicentar noćnih zbivanja na Garden festivalu, time je stala uz bok klubovima Velike Britanije, Italije, Njemačke, Švicarske, Portugala, Azurne obale, […]

Piše: 

Phil Asher, član skupine „Restless Soul“, DJ i producent, nezaobilazno ime britanskog glazbenog krajolika, u svoju je glazbenu putovnicu upisao i Petrčane. „Barbarella's discoteque“, klub u kojem se smjestio Red Bull Music Academy Radio Stage, epicentar noćnih zbivanja na Garden festivalu, time je stala uz bok klubovima Velike Britanije, Italije, Njemačke, Švicarske, Portugala, Azurne obale, Brazila, Japana, ali i niza klubova američkog i australskog kontinenta. Druge festivalske večeri „warm up“ zadatak u znaku broken beat-a, neo-soula i house-a pripao je Eddyju Ramichu (Eddy meets Yannah). Yannah i Vanessa Freeman izmjenjivale su se u spontano nastalom jam session-u s Asherom.  Nakon plesnog Ashera pult je preuzeo  Daz-I-Kue s dvosatnim setom eksperimentalnog hip-hopa i soula. Daz-I-Kue u posljednje vrijeme živi i svira na relaciji London – Atlanta. Još uvijek, kaže, iznimno voli svirati u Londonu.

– Volim svirati u Londonu, jer tamo odmah, bez odlaganja, shvate što imam na umu. Iako, znate što, ostatak svijeta sustiže vrlo brzo. U posljednje vrijeme sam imao neke stvarno izvrsne gaže u New Yorku o kojima se još uvijek govori. WMC je za mene također vrhunsko mjesto. Volim gaže u Hrvatskoj…vruće, vruće, vruće, kazao je nakon nastupa Daz-I-Kue.
Daz-I-Kue jedan je od predavača na prestižnoj Red Bull Music Academy:

– Sudjelovati na Akademiji znači dobiti izvanrednu priliku za upoznavanje legendi u svijetu glazbe i stjecanje neprocjenjivo vrijednih informacija o tome kako opstati u ovom poslu. To je također prilika za suradnju i razmjenu ideja kroz kreaciju setova koji su najbolji na svijetu. To je prilika koju dobiješ jednom u životu! Znati da su i oni jednom bili početnici nešto je što daje nadu.

Red Bull Music Academy Radio Stage u nedjelju za pult Barbarella's discoteque dovodi Dennisa Ferrera (New Jersey, USA), vrhunskog glazbenika, autora i producenta, od kojeg očekujemo inovativan soulful, funky house, tematski definiran  s intrigantnim  podžanrovskim uplivima. Uz Ferrera nastupaju zagrebački  Jogarde i DJ Tom.

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2