Skip to main content
  • 26.03.2007.

Red Bull Music Academy u Torontu

Kanadska jesen će ove godine kreativnim bojama osigurati slikovitu pozadinu kozmopolitskim tonovima desete Red Bull Music Academy . Svi će biti na okupu 23. rujna: i jesen i inovativni glazbeni stvaraoci, DJ-i i producenti iz cijelog svijeta. Poklonici glazbe, spremite se za Toronto kamo se u potrazi za novom avanturom zvuka seli, sada već stasala, desetogodišnja Red Bull Music Academy.

Piše: 

Akademija je jedno multidisciplinarno događanje u neprekidnom usponu na kojem se okuplja 60-ak glazbenika, DJ-a i producenata iz cijelog svijeta da bi čuli nove uratke i sessione nekih od glazbenih pionira suvremene scene. Ne radi se ovdje o rutini gdje se glazbenici jednostavno „uštekaju“ i odsviraju svoje melodije. Akademija nudi jedinstven proces razmjene i otkrivanja u kojem iznimno talentirani glazbenici svih dobi i svjetonazora ulaze u fantastične veze – mentalne, duhovne i elektronske.
Prethodne Akademije su posjetile Berlin, Dublin, New York, London, Sao Paulo, Cape Town, Rim, Seattle i Melbourne – i prštale od moćnih tonova. Ove godine Akademija slijeće u Toronto, jedan od najvećih i najkozmopolitskijih gradova Sjeverne Amerike, izrastao na obalama jezera Ontario.

Toronto je dom mnogim etničkim skupinama – drugi grad u svijetu po broju stranih jezika kojim govore njegovi stanovnici. Šetajući se njegovim parkovima, avenijama oivičenim drvoredima i duž rijeka, uživat ćete u žamoru različitih kultura i formama različitih arhitektura. Nezavisne galerije i CD-shopovi se svakodnevno otvaraju zapadno od Chinatowna, dok vas na svakom koraku u Little Italy prate pulsirajući tonovi iz klubova i glazbenih hramova. Toronto ima značajnu jazz tradiciju, središte je propulzivne kanadske hip hop scene i pršti raznorodnim polifonim zvukovima od deep housea, disco glazbe i kanadskog techna do space duba, electro rapa i eksperimentalnog indie rocka. Od Mathewa Jonsona do Black Uhurua, i od Ginoa Soccioa do Oscara Petersona ili do D.F.A. 1979: mnogo je toga za otkriti. Podesite svoje metronome, vrijeme je odbrojavanja.

I za kraj ono najvažnije – aplikacijska faza za ovogodišnju akademiju počinje 23. ožujka i traje do 4. svibnja! Sve potrebne i detaljnije informacije možete naći na sajtu od akademije, kao i kod domaćeg „referenta“ glede poslova akademije (tomo „ludo A“ redbullmusicacademy.com ).

Rezultati će biti objavljeni 6. srpnja, a akademija se održava, kao što već znate, u dvije grupe, prva grupa od 23. rujna do 5. listopada, a druga od 14. do 26. listopada. Puno sreće!

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2