Skip to main content
  • Red Bull Music Academy
  • 15.02.2012.

Red Bull Music Academy u Zagrebu

U ove hladne zimske dane započinje faza za slanje prijava na Red Bull Music Academy. Mijenjajući gradove u kojima se održavala, akademija se ove godine vraća u Sjedinjene Američke Države, ponovo u New York, grad u kojem je bila održana i 2001. godine. 

Naslovna foto

Red Bull Music Academy

Prijavna faza traje dva mjeseca, a zbog te prigode se u mnogim gradovima širom svijeta organiziraju promotivne klubske večeri i grad Zagreb niti ove godine neće biti iznimka. Prva od tri večeri održati će se 25. veljače u novootvorenom VIP klubu na glavnom zagrebačkom trgu, a gost prve večeri će biti poznati britanski glazbenik i producent Ben Westbeech.

{youtube}QWNyN2DZXz4{/youtube}

Ben je školovani glazbenik, vokalist, čelist i pijanist. Otkrio ga je legendarni Gilles Peterson nakon čega mu je karijera krenula uzlaznom putanjom. Nakon uspješnog albuma prvijenca i mnogih nastupa širom svijeta među kojima je bio i onaj na zagrebačkom Kontrapunkt festivalu 2007. godine, Ben Westbeech je prošle godine izdao „house-inspiriran“ album za legendarnu američku izdavačku kuću Strictly Rhythm. Na albumu je surađivao s imenima poput Henrika Schwarza, Rasmusa Fabera, Soul Clap ili Georgea Levina, a suradnju sa MJ Coleom je opisao kao nešto poprilično neočekivano za njega.

Uz Bena nastupit će i zagrebački DJ Tom koji je bio prvi Hrvat primljen na Red Bull Music Academy, upravo 2001. godine u New Yorku. Cijena ulaznice 30kn.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2