Skip to main content
  • papaya zrce
  • 19.04.2012.

Referendum za Zrće – mještani se bune

Zrće kao centar zabave i uputnica koja Hrvatsku svrstava u hit destinaciju pod velikim je upitnikom. Mještanima sve više smeta takav oblik turizma.

Piše: 

Naslovna foto

papaya zrce

Skup znakovitog naziva "Novalja i Zrće – dva svijeta, jedna budućnost", održan je u Novalji u organizaciji Gradske organizacije SDP-a – prenosi Novi List. O budućnosti naše najpoznatije plaže izjašnjavali su članovi Gradskog vijeća, ali i velik broj građana koji traže referendum, jer im je kažu dosta buke, mladih koji pijani i potpuno goli šetaju centrom grada, odlaska obiteljskih gostiju i propadanja obiteljskog smještaja koji u sezoni postiže cijenu od tek 7 eura.

"Želimo to staviti pod kontrolu, preispitati dobre i loše strane te bez politiziranja čuti glas naroda o tome što hoćemo od Zrća. Klubovi počinju razvijati festivalsku ponudu, što znači sve skuplja i sve značajnija imena svjetske glazbene scene. Međutim, to znači jače razglase, veću buku i dolazak festivalske publike koja tu boravi tri do najviše četiri dana, ima nizak budžet, od čega najveći dio odlazi na ulaznice. Da ne spominjemo učestala neprimjerena devijantna ponašanja, uz što se ugostiteljska ponuda mora prilagoditi tom »kebab i hostelskom« tipu gostiju koji ne traži ni našu povijest, kulturu, gastronomiju. Iznajmljivači dobivaju mizerne iznose za svoje usluge, a i lokalna zajednica u proračun dobiva od poreza na promet alkoholnim pićima tek oko 600 do 700.000 kuna" – rekao je Boris Šuljić , predsjednika Kluba vijećnika SDP-a.

I ranije je bilo pritužbi na ovakvu vrst turizma od strane mještana Novalje, ponekad nam se čini da narod nije moguće zadovoljiti, možda je referendum pravo rješenje u demokraciji kojoj uvijek nedostaje novaca. Mještani Novalje i tako tvrde da nemaju koristi od Zrća. Pa da čujemo onda glas naroda!

Izvor: Novi List

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2