Skip to main content
  • 3.09.2020.

Regionalni Zoom: Lobor D

Darko Lobor ili Lobor D je počeо svoju avanturu sa elektroničkom glazbom 1999. godine, kao razbibrigu sa nekoliko prijatelja, tijekom NATO bombardiranja Srbije.

Piše: 


Poslije nekoliko godina eksperimentiranja sa različitim žanrovima, uglavnom Detroit Techno i Chicago House, dodaje produkciju Techno i Progressive House muzike u cijeli mix i izdaje svoj prvi EP Voice of Spring 2005.

Objavljena izdanja uključuju EP-ove za Deep Life Records, Circles Digital Records i Bonzai Progressive, singlove za I AM DIFFERENT, kao i remikse za Bonzai Progressive, Do not Look Productions i Circles Digital Records.

Kao rezident DJ i organizator događaja u noćnom klubu Štab Pogon u Pančevu, od 2012. godine surađuje sa brojnim umjetnicima iz Njemačke, Nizozemske, Francuske, Mađarske, Makedonije, Grčke, Bugarske, Srbije itd. Imena sa kojima je radio uključuju: Hernan Cattaneo, Nick Warren, Eelke Kleijn, Dexon, Danny Howels, Weska, TKNO, Andrew Meller, Paride Saraceni, Miloš Vujović, Ilija Đoković, Veljko Jović, Glaskeeperz, Bokee Kinetic Vibe itd.

Još jedna od njegovih strasti je razvoj lokalne i regionalne elektroničke glazbene scene. U nastojanju da je popularizira, počinje kao dio tima koji je surađivao sa EXIT festivalom na organiziranju promotivnih partija 2003. godine.

Kasnije se priključio Sound of Ibiza organizaciji i istoimenoj radijskoj emisiji na Radio Pančevu koja je organizirala događaje i promovirala lokalne talente tako što ih je spajala sa najboljim DJ-ima i producentima iz cijele Srbije.

Posljednjih 5 godina, uz ostale osnivače ASAP DJ organizacije, okuplja sve umjetnike elektroničke glazbe i techno entuzijaste iz grada Pančeva i promovira lokalne techno događaje.

sea star desk
brejcha 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju