Skip to main content
  • alt
  • 5.02.2014.

Remiksirajte kultni Yello

Telekom Electronic Beats i Volkswagen pozivaju vas da uz pomoć inovativne glazbene aplikacije Yellofier kreirate vlastiti remiks nove pjesme renomiranog švicarskog elektronskog dvojca Yello.

 
Yellofier je inovativna glazbena aplikacija koju je u suradnji s Telekomovim Electronic Beats timom osmislio i kreirao Boris Blank, član spomenutog uspješnog avangardnog dua Yello. Dizajnirana s ciljem otkrivanja novih načina interakcije sa svijetom glazbe, Yellofier funkcionira tako da svaki snimljeni zvuk iz prirodnog okruženja pretvara u glazbu.
 
Posebno za ovu priliku kreirana je besplatna remiks verzija aplikacije pod nazivom Yellofier VW – svi potencijalni sudionici pomoću spomenute aplikacije mogu snimiti vlastite zvukove i ukomponirati ih s elementima iz nove pjesme benda Yello “Move, Dance, Electrified”. Vlasnik najboljeg Yellofier remiksa osvojit će novi električni auto Volkswagen e-up! kao i putovanje na festival Eelectronic Beats na europsku destinaciju po vlastitom izboru. Određeni broj ponajboljih natjecatelja imat će priliku prezentirati svoje uratke na festivalu ‘electrified! the e-mobility weeks by Volkswagen’ koji će se održati u Berlinu od 8. do 21. ožujka. Za sudjelovanje u natjecanju nisu potrebni preduvjeti – uz pomoć aplikacije Yellofier u samo nekoliko minuta baš svi mogu kreirati vlastitu pjesmu bez ikakvih predznanja o glazbi uopće. Natječaj traje do 28. veljače.
{youtube}nuREmdRH1Ac{/youtube}
 
 Kada je pjesma završena, može biti postavljena na internet stranicu yellofier.com putem Soundclouda. Daljnji slijed događaja ovisi o natjecatelju koji mogu iskoristiti priliku da osvoje čim više glasova svojih prijatelja. Određeni broj glasova omogućit će pjesmi mjesto među 50 najpopularnijih od kojih će tim stručnjaka – uključujući članove Yelloa i profesionalce iz tima Electronic Beatsa i Volkswagena – odabrati finaliste, kao i konačnog pobjednika.
sea star mobile
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star mobile
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 2