Skip to main content
  • calvin harris
  • 20.08.2012.

Remiksiranje pop zvijezda, da ili ne?

Kada su u pitanju remiksi za poznate pop zvijezde mnogi DJ-i i producenti nisu sigurni bi li im takva suradnja pomogla ili odmogla, no iskreno biste li vi odbili Rihannu?

Naslovna foto

Calvin Harris

Neki misle da su takve ponude vezane samo za Calvin Harrisa, Guettu ili Benny Benassia, no činjenica je da se na remiksima za poznate pop zvijezde zarađuje veliki novac i da na taj način DJ i producent omogućuje sebi više posla. Nekima pak nije problem odbiti takve suradnje, tako recimo Deadmau5 kaže da on to ne može i da je odbio toliko A- zvijezdi, jer ne misli da će njegovi remiksi pomoći ikome osim njemu.

Mladi 20-godišnji producent Porter Robinson odlučio je odbiti Katy Perry iako je tek par godina uopće u producentskom svijetu, no namjerava objaviti vlastiti album pa želi prvo vidjeti kako će proći bez zvjezdanih imena u biografiji.

Justice je pak nedavno dobio ponudu da remiksira Johnny Casha, no nije htio uništiti pjesmu koja je toliko dobra da bi ju bilo kakav remiks samo pogoršao.

{youtube}ggLt-kHIu3w{/youtube}

Chris Lake se recimo ne slaže s producentima koji odbijaju takve ponude, jer  ne zna koliko će još biti u glazbenoj industriji pa ne želi jednog dana za 10-15 godina žaliti što je propustio remiksirati neke od najvećih zvijezda današnjice. Osim toga remiksima može napraviti svoje viđenje pjesme i stvoriti nešto jedinstveno.

Što vi kažete?

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2