Skip to main content
  • richie hawtin
  • 20.02.2013.

Richie Hawtin: Život je najveća inspiracija

Upravo se vratio iz Južne Afrike gdje je još jednom išao rušiti granice i graditi mostove kako drugo nego glazbom, pun optimizma Richie je spreman malo stati i odvojiti vrijeme za studio u kojem će sve skupljene ideje pretočiti u novi album.

Naslovna foto

richie hawtin

Za Richie Hawtina je glazba odavno postala puno više od zabave, on glazbom potiče svijest, razvija raznolikost, društvenu odgovornost i nada se pozitivno utječe na mlade da sami odabiru i istražuju glazbu koju vole. Prvo je to tijekom protekle godine činio u Americi u kojoj je smatrao da je dužan ponuditi mladima alternativu od pojma EDM-a koji im se predstavlja putem medija i velikih festivala, a u Južnoj je Africi pak bio ambasador organizacije „Bridges for Music“ i gdje je pronašao optimizam i život kao inspiraciju za novi album.

{youtube}YSanimnaMOo{/youtube}

U intervjuu koji je dao za portal Mail&Guardian Richie je priznao da se ne sijeća kad je zadnji put „svirao“ na vinilima i da je sretan zbog mogućnosti koje mu je tehnologija pnudila, da u svojim setovima uvijek pušta puno nove glazbe, jer svakog tjedna zaprimi više od 5000 novih pjesama, pa su mu setovi jednako uzbudljivi kao za publiku tako i za njega.

{youtube}edZDcCN-ZIk{/youtube}

Nakon Ibize, turneje po Americi i Južnoj Africi, Richie će se u travnju i svibnju napokon u svom studiju u Kanadi upustiti u avanturu produciranja novog albuma za koji nema nikakve zadane forme. Teško da će se na novim pjesmama naći pokoji vokal jer je opće poznato da ih plastični čovjek ne voli, ali tko zna gdje će ga eksperimentiranje na kraju dovesti.

Jedno je sigurno, energije još uvijek ima napretek, uzmimo za primjer da je ovaj 42-godišnjak ovu Novu Godinu u 24 sata nastupio u dvije različite zemlje, pa u nastavku pogledajte kako je to izveo.
{youtube}efVm4FMak6w{/youtube}

brejcha 2
brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.