Skip to main content
  • 17.01.2008.

Rijeka – Carnival Party 08 – Find Your Inner Disco Ninja!

Nakon jednogodišnje pauze, omiljeli riječki party se vraća na gradske ulice u velikom stilu. Novost, inovativnost i atraktivnost misli su vodilje ovogodišnjeg CP-a, koji se odvija pod sloganom Find your inner disco ninja! Carnival Party (CP) je izvorni riječki fenomen koji spaja stoljetnu tradiciju maskiranja i moderni način zabave u sveobuhvatno maškarano ludilo! To je besplatni party u najužem centru Rijeke, događaj jedinstvenog tipa u Hrvatskoj, koji je samo nekoliko godina prešao put od spontanog okupljanja entuzijasta do spektakla za 10 000 ljudi.

Piše: 

CP je odgojio nekoliko generacija ljubitelja elektronske glazbe, doveo mnoga željno iščekivana svjetska imena u Rijeku, privukao mlade iz cijele regije, i kao takav je mnogima prirastao srcu. Sukladno tome, očekivanja za CP comeback su velika! Carnival Party je jedinstven i na europskom nivou, što su ljudi iz europske glazbene industrije itekako prepoznali. Zahvaljujući internacionalnim glazbenim medijima koji su proteklih godina popratili događaj (MTV, DJ Mag – najpoznatiji engleski časopis za elektronsku glazbu, i mnogi drugi), glas o CP-u se pročuo diljem kontinenta.

CP8 će organizirati udruženi Marabunti Team, osnivači CP-a, i Masa Kru, najjači riječki promotorski kolektiv, organizatori najposjećenije riječke klupske večeri [dramen'beis] i ljetnog open-air festivala Priredba (Preluk/Rijeka).

CP8 Lokacija

    Carnival Party je oduvijek preispitivao gradske prostore i njihove višestruke mogućnosti, a za ovogodišnju lokaciju odabran je Adamićev gat u samom srcu riječke luke. More i industrijski krajolik (brodovi, dizalice, lukobran) čine savršenu scenografiju za CP jer su prepoznatljivi simboli grada Rijeke, a ideja ide ukorak s svjetskim trendovima prenamjene industrijskih prostora. Posebna se pažnja pridaje vizualnom identitetu CP8, pa će se tako u kombinaciji sa prirodnim i industrijskim „kulisama“ primijeniti i najnovija video tehnologija.

CP8 Izvođači

Želja organizatora je predstaviti inovativne i aktualne elektronske glazbene trendove, popularne u svijetu a do sada nedovoljno zastupljene u Rijeci i Hrvatskoj. Izvođači su odabrani radi svoje inovativnosti i kreativnosti, te atraktivnog LIVE nastupa.

Princess Superstar dolazi iz New Yorka, gdje je polovinom 90tih u hip hop vodama započela svoju bogatu glazbenu karijeru. Izdala je nekoliko albuma i uskoro je proglašena za prvu damu electro-rapa, surađujući s poznatim hip hoperima (Kool Keith, Herbalizer, Dr.Octagon) te nastupajući na turnejama od N.E.R.D., Bjork, Z-Trip-a i KRS1.

Početkom milenija legendarni DJ Hell uvodi ju u electro vode pozvavši ju da svira u Berlinu na Love Paradeu; tada započinje njen meteorski DJ uspon, tokom kojeg je nastupala diljem svijeta (uz imena kao Daft Punk, Tiga, 2 Many DJs, Miss Kittin), surađivala s velikanima elektronske glazbe kao što su Moby i The Prodigy, te osnovala megauspješni projekt DJs Are Not Rockstars. Njezin posljednji album, konceptualni My Machine na renomiranoj !K7 izdavačkoj kući producirali su Armand Van Helden, Jacques Lu Cont i Junior Sanchez, a naišao je na odličan odaziv i kod publike i kritike.

Princess Superstar je sexy, trashy, divlja, zabavna i duhovita, a njezin nastup je mješavina electra, housea, hip hop i rocka, zapakiranih u ludu kombinaciju live-acta i dj seta.  Lokalnoj publici je možda znana s Exit 06 festivala gdje je nastupala na main stageu. Kao i svi headlineri, prvi put je u Hrvatskoj!   
www.princesssuperstar.com

Jungle Drummer & DJ FU su jedan od prvih i najpoznatijih drum'n'bass live-actova! Jungle Drummer dolazi iz London Electricity drum'n'bass banda i glasi za jednog od ponajboljih bubnjara, čarobnjaka koji moze odbubnjati nemoguće brze dnb ritmove – do čak 200bpma! DJ Fu je vrsni turntablist i scratchmaster koji na CP dolazi s više od 45kg ploča! Zajedno priređuju nevjerojatan live show koji varira od drum'n'bassa do breakbeata i hip-hopa… Svirali su s imenima kao što su KoRn, Placebo, Apollo 440, Andy C, Pendulum, Scratch Perverts, te na gigantskim festivalima tipa Glastonbury i Global Gathering (UK).

www.myspace.com/junglevsfu

Beardyman je dvostruki britanski beatbox šampion iz Brightona/UK. Beatboxing je, pojednostavljeno, stvaranje glazbe pomoću ustiju, a Beardyman može stvoriti doista SVE –  njegov live show obuhvaća gotovo nevjerojatan dijapazon žanrova, od popa, rocka i evergreena do drum'n'bassa, hip hopa i breakbeata, sve ispresijecano duhovitim skečevima i šaljivim upadicama! Do sada je nastupao uz face kao što su Groove Armada, Blondie, Andy C., Freestylers, a svjetsku slavu je stekao video uratkom Kitchen Diaries kojeg je na YouTubeu pogledalo više od 2 000 000 ljudi! Za potpuno ludilo na CP-u će se uz njega pobrinuti i MC Klumzy Tung te DJ Dero.


CP8 Program

Stereo Dvorana ugostit će u petak 01.02. prvi dan CP-a, gdje će nastupiti Gekko, Odium, prikljucak.mi2.hr, Nebula, Sven Nalis i Antwone od 22 – 06h (drum'n'bass, breakbeat, electrohouse, trip-hop, hip-hop, dubstep)

02.02 CP seli na Adamićev gat, a nastupit će Princess Superstar, Jungle Drummer & DJ Fu, Beardyman w/ MC Klumzy Tung & DJ Dero, KLAUS i Morpheuss od 20 – 03h (electro, house, hip hop, rock, drum'n'bass, breakbeat, beatbox, dubstep).

After party je opet u Stereo Dvorani, od 02 – 08h, a svirat će DJ marfloW aka Diskokaine, Sabre, Zero te Fyuz vs. Matt (drum'n'bass, house, minimal, techno).

03.02 CP se vraća na Adamićev, od 16h – 24h, a sviraju Chatko, Freez, Renato Mas, Turnmaster Tim, Virgin Helena, Geto Svodnik aka Blue Note Bandit, Rotten, Sir Jane,… (breakbeat, house, baile funk, hip hop, funk, jungle).

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2