Skip to main content
  • 28.01.2008.

Rijeka – Carnival Party 08 – Find Your Inner Disco Ninja!

Nakon jednogodišnje pauze, omiljeli riječki party se vraća na gradske ulice u velikom stilu. Novost, inovativnost i atraktivnost misli su vodilje ovogodišnjeg CP-a, koji se odvija pod sloganom Find your inner disco ninja! Carnival Party (CP) je izvorni riječki fenomen koji spaja stoljetnu tradiciju maskiranja i moderni način zabave u sveobuhvatno maškarano ludilo! To je besplatni party u najužem centru Rijeke, događaj jedinstvenog tipa u Hrvatskoj, koji je samo nekoliko godina prešao put od spontanog okupljanja entuzijasta do spektakla za 10 000 ljudi. CP je odgojio nekoliko generacija ljubitelja elektronske glazbe, doveo mnoga željno iščekivana svjetska imena u Rijeku, privukao mlade iz cijele regije, i kao takav je mnogima prirastao srcu. Sukladno tome, očekivanja za CP comeback su velika! Carnival Party je jedinstven i na europskom nivou, što su ljudi iz europske glazbene industrije itekako prepoznali. Zahvaljujući internacionalnim glazbenim medijima koji su proteklih godina popratili događaj (MTV, DJ Mag – najpoznatiji engleski časopis za elektronsku glazbu, i mnogi drugi), glas o CP-u se pročuo diljem kontinenta.

Piše: 

CP8 će organizirati udruženi Marabunti Team, osnivači CP-a, i Masa Kru, najjači riječki promotorski kolektiv, organizatori najposjećenije riječke klupske večeri [dramen'beis] i ljetnog open-air festivala Priredba (Preluk/Rijeka).

CP8 Lokacija

    Carnival Party je oduvijek preispitivao gradske prostore i njihove višestruke mogućnosti, a za ovogodišnju lokaciju odabran je Adamićev gat u samom srcu riječke luke. More i industrijski krajolik (brodovi, dizalice, lukobran) čine savršenu scenografiju za CP jer su prepoznatljivi simboli grada Rijeke, a ideja ide ukorak s svjetskim trendovima prenamjene industrijskih prostora. Posebna se pažnja pridaje vizualnom identitetu CP8, pa će se tako u kombinaciji sa prirodnim i industrijskim „kulisama“ primijeniti i najnovija video tehnologija.

CP8 Izvođači

Želja organizatora je predstaviti inovativne i aktualne elektronske glazbene trendove, popularne u svijetu a do sada nedovoljno zastupljene u Rijeci i Hrvatskoj. Izvođači su odabrani radi svoje inovativnosti i kreativnosti, te atraktivnog LIVE nastupa.

Princess Superstar dolazi iz New Yorka, gdje je polovinom 90tih u hip hop vodama započela svoju bogatu glazbenu karijeru. Izdala je nekoliko albuma i uskoro je proglašena za prvu damu electro-rapa, surađujući s poznatim hip hoperima (Kool Keith, Herbalizer, Dr.Octagon) te nastupajući na turnejama od N.E.R.D., Bjork, Z-Trip-a i KRS1.

Početkom milenija legendarni DJ Hell uvodi ju u electro vode pozvavši ju da svira u Berlinu na Love Paradeu; tada započinje njen meteorski DJ uspon, tokom kojeg je nastupala diljem svijeta (uz imena kao Daft Punk, Tiga, 2 Many DJs, Miss Kittin), surađivala s velikanima elektronske glazbe kao što su Moby i The Prodigy, te osnovala megauspješni projekt DJs Are Not Rockstars. Njezin posljednji album, konceptualni My Machine na renomiranoj !K7 izdavačkoj kući producirali su Armand Van Helden, Jacques Lu Cont i Junior Sanchez, a naišao je na odličan odaziv i kod publike i kritike.

Princess Superstar je sexy, trashy, divlja, zabavna i duhovita, a njezin nastup je mješavina electra, housea, hip hop i rocka, zapakiranih u ludu kombinaciju live-acta i dj seta.  Lokalnoj publici je možda znana s Exit 06 festivala gdje je nastupala na main stageu. Kao i svi headlineri, prvi put je u Hrvatskoj!   
www.princesssuperstar.com

Jungle Drummer & DJ FU su jedan od prvih i najpoznatijih drum'n'bass live-actova! Jungle Drummer dolazi iz London Electricity drum'n'bass banda i glasi za jednog od ponajboljih bubnjara, čarobnjaka koji moze odbubnjati nemoguće brze dnb ritmove – do čak 200bpma! DJ Fu je vrsni turntablist i scratchmaster koji na CP dolazi s više od 45kg ploča! Zajedno priređuju nevjerojatan live show koji varira od drum'n'bassa do breakbeata i hip-hopa… Svirali su s imenima kao što su KoRn, Placebo, Apollo 440, Andy C, Pendulum, Scratch Perverts, te na gigantskim festivalima tipa Glastonbury i Global Gathering (UK).

www.myspace.com/junglevsfu

Beardyman je dvostruki britanski beatbox šampion iz Brightona/UK. Beatboxing je, pojednostavljeno, stvaranje glazbe pomoću ustiju, a Beardyman može stvoriti doista SVE –  njegov live show obuhvaća gotovo nevjerojatan dijapazon žanrova, od popa, rocka i evergreena do drum'n'bassa, hip hopa i breakbeata, sve ispresijecano duhovitim skečevima i šaljivim upadicama! Do sada je nastupao uz face kao što su Groove Armada, Blondie, Andy C., Freestylers, a svjetsku slavu je stekao video uratkom Kitchen Diaries kojeg je na YouTubeu pogledalo više od 2 000 000 ljudi! Za potpuno ludilo na CP-u će se uz njega pobrinuti i MC Klumzy Tung te DJ Dero.


CP8 Program

Stereo Dvorana ugostit će u petak 01.02. prvi dan CP-a, gdje će nastupiti Gekko, Odium, prikljucak.mi2.hr, Nebula, Sven Nalis i Antwone od 22 – 06h (drum'n'bass, breakbeat, electrohouse, trip-hop, hip-hop, dubstep)

02.02 CP seli na Adamićev gat, a nastupit će Princess Superstar, Jungle Drummer & DJ Fu, Beardyman w/ MC Klumzy Tung & DJ Dero, KLAUS i Morpheuss od 20 – 03h (electro, house, hip hop, rock, drum'n'bass, breakbeat, beatbox, dubstep).

After party je opet u Stereo Dvorani, od 02 – 08h, a svirat će DJ marfloW aka Diskokaine, Sabre, Zero te Fyuz vs. Matt (drum'n'bass, house, minimal, techno).

03.02 CP se vraća na Adamićev, od 16h – 24h, a sviraju Chatko, Freez, Renato Mas, Turnmaster Tim, Virgin Helena, Geto Svodnik aka Blue Note Bandit, Rotten, Sir Jane,… (breakbeat, house, baile funk, hip hop, funk, jungle).

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2